Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Διάκριση της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) στα Greek Green Awards 2022 – Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον το stand της Επιχείρησης στη Διεθνή Έκθεση «Verde.Tec»

21.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

Στη διοργάνωση της 4ης Διεθνούς Έκθεσης «Verde.Tec», βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)) και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Ηλιάκης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, Κώστας Πατεράκης, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, στο Εκθεσιακό Κέντρο-Mec Παιανίας.

Συγκεκριμένα, στο περίπτερο που διατηρούσε η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), παρουσιάστηκαν κατηγορίες συσκευασμένων φυτοχωμάτων, οι οποίες περιέχουν κομπόστ που παράγεται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης Χανίων, με τις ονομασίες «ΚΗΠΟΥΡΟΣ», «ΚΗΠΟΤΕΧΝΗΣ», «ANTHEASOIL».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε., Μιχάλης Τσουπάκης υπογράμμισε: «Η υποβάθμιση των εδαφών της χώρας μας εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης χημικών λιπασμάτων και η τάση προς ερημοποίηση τους, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της χρήσης του κομπόστ και των φυτοχωμάτων με βάση το κομπόστ, ως μοναδική βιώσιμη λύση, για την αύξηση της οργανικής ουσίας και κατ’ επέκταση της γονιμότητας των καλλιεργούμενων εκτάσεων».

Την ίδια στιγμή ο επισκέπτης που βρέθηκε στο περίπτερο της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε., είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης στον τομέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Τέλος, στο πλαίσιο της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές για τα βραβεία Greek Green Awards 2022, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των πράσινων τεχνολογιών, της καινοτομίας και της ευαισθητοποίησης του κοινού, με τη ΔΕΔΙΣΑ να διεκδικεί και να διακρίνεται από την Επιτροπή Αξιολόγησης, με το βραβείο «Συνεργασία» στην υποκατηγορία ΑΠΟΒΛΗΤΑ.

p1

p2

p3

p4