Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Νέα έργα αναπλάσεων και βελτίωσης προσβασιμότητας από τον Δήμο Χανίων σε δύο πλατείες της πόλης

22.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

Την υπογραφή της σύμβασης για δύο νέα μεγάλα έργα ανάπλασης και βελτίωσης της προσβασιμότητας σε δύο πλατείες της πόλης των Χανίων οι οποίες θα παραδοθούν στους επόμενους εννέα μήνες, υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χανίων, Μιχάλη Καλογριδάκη.

Το έργο αφορά στη «Διαμόρφωση χώρων καταφυγής πληθύσμου» και περιλαμβάνει εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους της πλατείας Κολοκοτρώνη, στο αστικό κέντρο των Χανίων και της πλατείας Χάου-Σελίνου-Φλωράνς, στη Νέα Χώρα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 421.154,54 € (με Φ.Π.Α.), από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

 Οι εργασίες ανάπλασης θα απομακρύνουν συντριπτικά την υφιστάμενη περίφραξη και στις δύο πλατείες, ενώ μετά την απαραίτητη διαμόρφωση στις επιφάνειες, θα γίνει κατασκευή νέου υδρευτικού δικτύου, εγκαταστάσεων νέου αστικού εξοπλισμού (καθιστικά παγκάκια κ.ο.κ.), καθώς και παρεμβάσεις για την πλήρη εξασφάλιση της προσβασιμότητας για καρότσια και άτομα με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα στην πλατεία Κολοκοτρώνη στο κέντρο της πόλης, προβλέπεται και η διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, χωρίς να χαθούν οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ εντός του πάρκου θα γίνει φύτευση νέων δέντρων και θα εγκατασταθούν νέα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας (LED), καθώς και δίκτυο WiFi.

Στην πλατεία των οδών Χάου-Φλωράνς και Σελίνου, αναμένεται να διευρυνθεί η κοινόχρηστη περιοχή, με οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης, διαπλάτυνση των τριγύρω πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση πεζών-ΑΜΕΑ, ενώ θα γίνουν νέες φυτεύσεις και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού.

Η χρονική διάρκεια των εργασιών και στις δύο πλατείες αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων εννέα (9) μηνών από σήμερα.

1

2

3

4

5

Αρχεία

  1. dimarxos_simvasi_1