Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Πρεμιέρα από τον Δήμο Χανίων κάνει η πλατφόρμα «ΜyDimos.Live.gov.gr» για ψηφιακά ραντεβού με τηλεδιάσκεψη ή φυσική παρουσία

29.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία ΜyDimos.Live.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ψηφιακά ραντεβού με τηλεδιάσκεψη ή φυσική επαφή στον Δήμο Χανίων, παρουσιάστηκε  σήμερα, Τρίτη 29/03/2022, στο Δημαρχείο Χανίων.

Η νέα πλατφόρμα ΜyDimos.Live.gov.gr, η οποία έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, έχει ξεκινήσει την πιλοτική της λειτουργία, ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας που εγκαινιάζεται από τον Δήμο Χανίων, έκαναν ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ)–Πολεοδομία του Δήμου Χανίων, Νίκος Χαζιράκης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης, Γιάννης Στρόγγυλος και η Διευθύντρια Προγραμματισμού και ΤΠΕ του Δήμου Χανίων, Σεβαστή Πολυχρονάκη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η οποία προηγήθηκε της παρουσίασης της νέας πλατφόρμας, προβλήθηκε σύντομος χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος ευχήθηκε καλή αρχή σε πολίτες και Υπηρεσία, υπογραμμίζοντας: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι εξυπηρέτηση του πολίτη γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που ξεκινάμε από την Κρήτη και από τον Δήμο Χανίων, όπου ο πολίτης θα μπορέσει να ζητήσει ένα ψηφιακό ραντεβού και να το κλείσει με τη δημοτική υπηρεσία που επιθυμεί».

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την τοποθέτηση του, τόνισε: «Πρόκειται για ακόμα μία πρωτιά για τον Δήμο Χανίων. Μία ψηφιακή μετάβαση, σε μία συνολική προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, ώστε ο Δήμος μας να αξιοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία και να μπορέσει να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των πολιτών».

Μάλιστα όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, «σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ξεκινάμε εδώ, από τα Χανιά, το πιλοτικό πρόγραμμα, που δίνει τη δυνατότητα πλέον στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους, χωρίς την ανάγκη της φυσικής παρουσίας», ενώ, όπως υπογράμμισε, «είναι σημαντικό ότι ο Δήμος Χανίων, όχι μόνο έχει την πολιτική βούληση να προωθεί όλες αυτές τις σημαντικές εξελίξεις, αλλά -κυρίως- διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό σε επίπεδο υπηρεσιών, που μπορούν να το υποστηρίξουν».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης, Νίκος Χαζιράκης επεσήμανε: «Πρόκειται για μια  πολύ σημαντική καινοτομία στην Υπηρεσία Δόμησης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται. Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα οργανωθεί καλύτερα ο χρόνος των υπαλλήλων της υπηρεσίας, θα διευκολυνθεί ο πολίτης και ιδίως οι μηχανικοί και βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας αλλά και εξυπηρέτησης του κοινού στην Υπηρεσία»

Εκ μέρους της Υπηρεσίας του Δήμου, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος, κ. Στρογγυλός τόνισε ότι στην πλατφόρμα είναι διαθέσιμοι 19 υπάλληλοι, για υποθέσεις που αφορούν σε οικοδομικές άδειες, σε τακτοποίηση αυθαιρέτων και στον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Ο πολίτης εισερχόμενος στην πλατφόρμα ΜyDimos.Live.gov.gr, έχει τη δυνατότητα, μέσω των κωδικών Taxisnet, να προγραμματίζει ψηφιακά ραντεβού με τα στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) – Πολεοδομία του Δήμου Χανίων, είτε με φυσική παρουσία, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία είτε με τηλεδιάσκεψη, επιλέγοντας την ημέρα και ώρα από τη λίστα των διαθέσιμων ραντεβού.

 

 

Αρχεία

  1. mydimoslive_2