Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ποδηλατοβόλτα - Στα Χανιά με Ποδήλατο: Αύριο, Σάββατο 30/04, με αφετηρία το Δικαστικό Μέγαρο

29.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:04

Μια ξεχωριστή βόλτα με ποδήλατο για μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πόλη των Χανίων και να απολαύσουν την Παλιά Πόλη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 30/04, στις 18.00.

Με αφετηρία το Δικαστικό – Διοικητικό Μέγαρο, η διαδρομή θα συνεχιστεί στις οδούς Παπανδρέου, Πλουμιδάκη και Τζανακάκη, με στάσεις στον Δημοτικό Κήπο και στη Δημοτική Αγορά, όπου οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Μ. Τσουπάκης και Μ. Καλογριδάκης θα παρουσιάσουν τα σχέδια ανάπλασης των σημείων.

Η ειδική συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, θα μιλήσει για την ιστορία του Δικαστικού – Διοικητικού Μεγάρου, του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Αγοράς. Στη συνέχεια η ποδηλατοβόλτα θα συνεχιστεί στους ποδηλατόδρομους της πόλης μας για να καταλήξει στο Ενετικό Λιμάνι  και στην έκθεση ζωγραφικής «Βόλτα σε 2 ρόδες», στο Γιαλί Τζαμί.

Η δράση διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Cycling Greece, την Τροχαία Χανίων, τους ποδηλατικούς συλλόγους Α.Ο ΚΥΔΩΝ και Π.Ο.Χ ΤΑΛΩΣ ANEK LINES, το αθλητικό σωματείο ΑΡΙΩΝ Χανίων και το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, με έδρα τα Χανιά.

1