Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Ανοίγει ο δρόμος» για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων: Την αγορά ακινήτου υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης

16.09.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:09

Την αγορά ακινήτου στα Περιβόλια, όμορα του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατά την υπογραφή του συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και αρμόδιος για θέματα Δ.Ε. Θερίσου, Τάσος Αλόγλου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου από τον Δήμο Χανίων «ανοίγει τον δρόμο» για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων, αφού στην ήδη εγκεκριμένη ένταξη μέσω ΣΔΙΤ της κατασκευής του Νηπιαγωγείου Περιβολίων, θα συμπεριληφθεί και η δημιουργία μια νέας, σύγχρονης πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, υπογράμμισε πως πρόκειται «για μια σημαντική εξέλιξη που θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα της στέγασης των παιδιών στην περιοχή. Ο Δήμος Χανίων διεκδικεί χώρους για τα σχολεία του. Ευχαριστώ θερμά την οικογένεια που προχώρησε στην πώληση του ακίνητου για την ευαισθησία και την ενσυναίσθησή τους  προς όφελος των μαθητών».

Από την πλευρά του ο κ. Αλόγλου τόνισε πως: «Η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου είναι μεγάλης σημασίας για την Κοινότητα των Περιβολίων αφού θα ενισχύσει την περιοχή αλλά και τη σχολική κοινότητα».

Ο Αντιδήμαρχος, Μ. Καλογριδάκης σχολίασε ότι «ο Δήμος Χανίων υπερασπίζεται τη διεκδίκηση δημόσιων χώρων, ώστε να καλύψει κοινωφελείς ανάγκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Είμαστε σε διαρκή διεργασία και ως προς τη σχολική στέγη και επιδιώκουμε δραστικές παρεμβάσεις για την επίτευξη αυτού».

Με τη δημιουργία της νέας πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων, προβλέπεται η απομάκρυνση των τεσσάρων κοντέινερ, στα οποία έκαναν μαθήματα τα παιδιά καθώς και η γενικότερη ανάπλαση του αύλειου χώρου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.