Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Πιο κοντά από ποτέ οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Χανίων και Wellington της Ν. Ζηλανδίας: Διαδικτυακή συνάντηση των δύο δημάρχων

03.10.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 01:10

Με τον Δήμαρχο του Wellington, Andy Foster και μέλη της ελληνικής ομογένειας στην Νέα Ζηλανδία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει πρόσφατα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε από το Δημαρχείο Χανίων, παρών ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ωκεανίας κ. Μύρωνας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης.

Τη συνάντηση από πλευράς του Wellington συντόνισε o ομογενής, πατήρ Γεώργιος Κανέλλης, εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης των Δήμων τους με την πανδημία Covid-19, τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο Wellington, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να διαφυλαχθεί και να αναπτυχθεί η σχέση των δυο αδελφοποιημένων δήμων. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι, στην πρόσφατη επικαιροποίηση του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων που διατηρεί ο Δήμος του Wellington, ο Δήμος Χανίων είναι μία από τις πέντε πόλεις παγκοσμίως που διατηρούνται οι δεσμοί αδελφοποίησης με την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας.   

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης «τα θεμέλια πάνω στα οποία καλούμαστε να χτίσουμε είναι ήδη ισχυρά. Έχουμε ευθύνη να τα κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά, ενδυναμώνοντας τον δεσμό μας με τον αδελφοποιημένο δήμο του Wellington αλλά κυρίως στηρίζοντας την δυναμική κοινότητα των ομογενών μας».

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Wellington, Andy Foster πρότεινε την ενεργοποίηση ενός διαρκούς προγράμματος ανταλλαγής επισκέψεων, μεταξύ νέων από τη Νέα Ζηλανδία και νέων από την Κρήτη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, με τον Δήμαρχο Χανίων να δεσμεύεται να συνδράμει στη φιλοξενία περίπου 25 νέων ομογενών από τη Ν. Ζηλανδία, το ερχόμενο Πάσχα στα Χανιά.