Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Με χαρούμενες φωνές και εκατοντάδες παιδικά γέλια πραγματοποιήθηκε η «Ακαδημία Ποδηλάτου ΙΙ» του Δήμου Χανίων

27.09.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Κορυφώθηκαν οι πλούσιες δράσεις του Δήμου Χανίων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022» με την «Ακαδημία Ποδηλάτου ΙΙ» στην οδό Δαγκλή στη Χαλέπα, όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι, Μιχάλης Καλογριδάκης, Στέλιος Μιχαηλάκης, Ελένη Ζερβουδάκη, Αντώνης Βαρδάκης, Γιάννης Νικηφοράκης και ο Προέδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους δεκαοχτώ σταθμούς της Ακαδημίας, που απλώνονταν σε όλο το μήκος της οδού Δαγκλή, στον Κήπο της Αγ. Μαγδαληνής και στην πλατεία και φιλοξένησαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία των Χανίων.

Οι μαθητές του Δήμου Χανίων, μέσα από βιωματικές δράσεις και δραστηριότητες και παιχνίδια ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν στην ασφαλή οδήγηση, στην ανάγκη ισότιμης προσβασιμότητας, στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, στη σωστή χρήση ποδηλάτου, στην άθληση, στο περπάτημα κ.α. γεμίζοντας με χαρούμενες φωνές και χαμόγελα την «Ακαδημία Ποδηλάτου ΙΙ».

Ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του στα μέσα ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια γιορτή για τα παιδιά, μια γιορτή για την πόλη και μια γιορτή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η Ακαδημία Ποδηλάτου του Δήμου Χανίων είναι μια ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά πως μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να εκτιμήσουμε περισσότερο την αξία του δημόσιου χώρου. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από συνέργειες: το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, σωματεία και φορείς της πόλης που δίνουν σήμερα εδώ, ένα ηχηρό “παρών”».

Με την ολοκλήρωση της «Ακαδημίας Ποδηλάτου» στα παιδιά απονεμήθηκε στα παιδιά αναμνηστικό μετάλλιο και έπαινος συμμετοχής από τον κ. Σημανδηράκη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και πλαισιώθηκαν από το εκπαιδευτικό τμήμα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων & Παραπληγικών «Α Ε Τ Ο Ι - Κ Ρ Η Τ Η Σ», τους ποδηλατικούς συλλόγους «Α.Ο ΚΥΔΩΝ» και «Π.Ο.Χ ΤΑΛΩΣ», το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Cyclopolis – σύστημα κοινόχρηστών ποδηλάτων Δήμου Χανίων, το κατάστημα ποδηλάτου «AntonisΒike», τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χανίων ΚΔΑΠ, η εικαστικός Μαρία Καλογριδάκη, το τμήμα αθλητισμού του Δήμου Χανίων και το τοπικό τμήμα Χανίων από Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τον ομοσπονδιακό προπονητή ποδηλασίας και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Παναγιώτη Μαρεντάκη, τον Πολιτιστικό - Αθλητικό Σύλλογο Χαλέπας «ΚΥΤΤΑΡΟ», το Τμήμα κλασικού ποδηλάτου της Λέσχης Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων, την εικαστικό, Λαμπρινή Μποβιάτσου, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων και τη Σχολή Οδηγών «Γαϊτανόπουλος».

p1p2p3p4p5p6p7p8p9p10p11