Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Τα Χανιά καλωσορίζουν τη Βιώσιμη Μόδα»: Η κορύφωση των δράσεων της ΔΕΔΙΣΑ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2022

25.11.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 12:11

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] σε συνεργασία με τους Δήμους-μέλη της, θα ολοκληρώσει την συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (19 έως 27 Νοεμβρίου 2022) με την τελευταία δράση «Τα Χανιά καλωσορίζουν τη Βιώσιμη Μόδα», που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, μετά τις 11:00 το πρωί έως το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης των Χανίων στην οδό Τσουδερών έξω από τα γραφεία του Συλλόγου «Ορίζοντα», με τη συνεργασία της Συμβούλου Δημόσιας Εικόνας, Colour Analyst & Image Specialist κας Λιάνας Ρεράκη, ορισμένων καταστημάτων της περιοχής και του Δήμου Χανίων.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αφορά στη προτροπή αγοράς κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων από δεύτερο χέρι. Τα ρούχα και τα παπούτσια που έχουν συγκεντρωθεί θα είναι σε άριστη κατάσταση είτε αφόρετα, καθώς έχουν συλλεχθεί με προσοχή από πελάτισσες της κας Ρεράκη, είτε από stock διάφορων καταστημάτων. Η αγορά των ρούχων και των υποδημάτων θα γίνετε έναντι συμβολικού αντιτίμου  καθώς  τα έσοδα από τη πώλησή τους θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο σύλλογο "Ορίζοντας".

Σε ετήσια βάση, συγκεντρώνονται περισσότεροι από 40 τόνοι απόβλητα, τα οποία, αν δεν υπήρχε συγκεκριμένη διαδικασία συλλογής, θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα στον χώρο Υγειονομικής Ταφής. Στόχος της ΔΕΔΙΣΑ είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του κοινού στην πρόληψη παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων και στην επαναχρησιμοποίηση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων.

p1