Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Δημόσιος χώρος+: Διάλεξη από τον Αρχιτέκτονα, Πρόδρομο Νικηφορίδη, στο Κ.Α.Μ. αύριο, Σάββατο 9/4

08.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 10:04

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Αρχιτέκτονα, Πρόδρομο Νικηφορίδη, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο πλαίσιο της έκθεσης βραβευμένων μελετών για τον δημόσιο χώρο.

Οι μελέτες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου με τίτλο «Δημόσιος Χώρος+», που οργανώθηκε από το ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας τον Μάρτιο του 2019 στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στην Πλατεία Κατεχάκη, στην Παλιά Πόλη των Χανίων, σε συνδιοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Κεντρικής
Μακεδονίας, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Η έκθεση μελετών αρχιτεκτονικού έργου περιλαμβάνει μελέτες, που διακρίθηκαν σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2011 - 2019 και σκοπεύει να εξοικειώσει τους δημότες της πόλης με θέματα, όπως η λειτουργική, νοηματική και αισθητική απαξίωση του δημόσιου χώρου στην Ελλάδα και να αναδείξει μια σειρά αρχιτεκτονικών λύσεων, που προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα.

Η σύλληψη και ο σχεδιασμός της έκθεσης έχουν γίνει από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Την επιμέλεια της μεταφοράς της έκθεσης στα Χανιά και της προσαρμογής της στο χώρο της πλατείας Κατεχάκη έχουν αναλάβει οι αρχιτέκτονες Γιώργος Δασκαλάκης και Ξανθή Μπαλαδήμα, μέλη του αρχιτεκτονικού γραφείου Ixnos Architects, σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. (Λευτέρη Βεργεράκη, Βαλίνα Γεροπάντα, Γιώργο Καλλιγέρης, Ζαχαρία Πιστόπουλο, Δημήτρη Τσακαλάκη).

Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού.

p1