Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ξεκινούν οι εργασίες αποπεράτωσης του κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων – Π. Σημανδηράκης: «Το Δ.Λ.Τ.Χ. θα παραδώσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό κτήριο, ένα στολίδι για το Ενετικό Λιμάνι»

30.06.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Την έναρξη των εργασιών για την αποπεράτωση του έργου ανέγερσης του νέου κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, στην Ακτή Τομπάζη στο Ενετικό Λιμάνι, ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη 30/6/2022, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (Δ.Λ.Τ.Χ.), Μανώλης Κοτσιφάκης, κατά τη διάρκεια κοινής αυτοψίας που πραγματοποίησαν, στο σημείο, παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας και υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και του Δ.Λ.Τ.Χ..

Οι εργασίες για την αποπεράτωση του κτηρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ επισημαίνεται, ότι ο διαγωνισμός του έργου προκηρύχθηκε το 2021 από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, με αρχικό προϋπολογισμό 1.010.000 ευρώ (+ΦΠΑ) και με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δ.Λ.Τ.Χ.. Ο προϋπολογισμός της τελικής σύμβασης ανέρχεται στις 696.874,77 € (με ΦΠΑ 24%).

«Με πολύ μεγάλη χαρά βρισκόμαστε στο νέο κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου εκκινούμε τις διαδικασίες αποπεράτωσης. Υπογράψαμε την τελική σύμβαση πριν μερικές ημέρες ενός έργου, το οποίο ήταν κολλημένο για πολλά χρόνια, και το οποίο τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι εργασίες ξεκινούν με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης την άνοιξη του 2023», τόνισε σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προσθέτοντας ότι «το Δ.Λ.Τ.Χ. θα παραδώσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό κτήριο, ένα στολίδι για το Ενετικό Λιμάνι, το οποίο θα λύσει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα».

Όπως επεσήμανε ο κ. Σημανδηράκης η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε αναφορικά με τις χρήσεις, θα αποφασίσει το αρμόδιο όργανο του Δ.Λ.Τ.Χ. και θα ακολουθήσει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Οι επάνω όροφοι θα δοθούν για χρήση του Δ.Λ.Τ.Χ., ενώ κάποιοι χώροι θα μισθωθούν. Για τους ισόγειους χώρους έχουμε συμφωνήσει ότι, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., θα λειτουργήσει το Κ.Ε.Π. τουρισμού, ως κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών και επαγγελματιών τουρισμού, ενώ ένα τμήμα θα δοθεί για εμπορική χρήση. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η ενετική ζώνη δεν χρειάζεται κι άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, χαρακτηρίζοντας καθοριστική τη συμβολή του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Χ., Μανώλη Κοτσιφάκη, για την εξέλιξη του έργου.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, το οποίο καλύπτει συνολική έκταση 1.100 τ.μ., αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Χ., Μανώλης Κοτσιφάκης. «Για την εξωτερική όψη του κτηρίου έχει τηρηθεί η ομοιομορφία της αρχιτεκτονικής της περιοχής, έχοντας ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ενώ εσωτερικά θα πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτήριο», συμπλήρωσε ο κ. Κοτσιφάκης.

«Και αυτό το κτήριο είναι η απόδειξη ότι όταν υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των Νομικών Προσώπων των Δήμων και των Υπηρεσιών τους μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι δυσκολίες της γραφειοκρατίας, που υπάρχουν σε όλες τις μελέτες και σε όλα τα έργα. Εδώ φαίνεται ότι υπήρξε καλή συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας με το Δ.Λ.Τ.Χ., ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το συγκεκριμένο έργο και να φτάσουμε στην αποπεράτωσή του», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Η υπογραφή της σύμβασης, που σηματοδοτεί και την έναρξη των εργασιών, έγινε προ ημερών στο Γραφείο του Δημάρχου στο Δημαρχείο Χανίων.