Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Δωρεά καλλιτεχνικών έργων από τον Δήμο Χανίων προς το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» για τις ανακαινισμένες κλινικές του

03.11.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:11

Στη δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» έργων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων, που συμμετείχαν στην έκθεση «Μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο» και εκτέθηκε στο Γιαλί Τζαμί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 3/11/2022, ο Δήμος Χανίων. Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Χανίων, όπου μαζί με τους συμμετέχοντες στην έκθεση φωτογραφίας, δώρισαν τα έργα για να κοσμήσουν τις ανακαινισμένες κλινικές του (Ορθοπεδική, Πνευμονολογική, Β’ Χειρουργική).

«Μετά τη λήξη της έκθεσης που έγινε στο Γιαλί Τζαμί στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, αποφασίσαμε αυτά τα έργα να έρθουν εδώ στο Νοσοκομείο μας, να διακοσμήσουν και να δώσουν αυτή την αισιοδοξία κυρίως στις ανακαινισμένες πτέρυγες, δίνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα της μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία συνεργασία με έναν συμβολικό χαρακτήρα υποστήριξης προς το Νοσοκομείο «που οφείλουμε όλοι απέναντι στις τεράστιες προσπάθειες, που έχουν καταβάλει οι υγειονομικοί και όλο το προσωπικό απέναντι στην πανδημία COVID – 19», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Με τη σειρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την σπουδαία προσφορά και σημείωσε πως «η χαρά μας είναι απερίγραπτη, γιατί στο πλαίσιο της ανακαίνισης των κλινικών του Νοσοκομείου Χανίων, υπήρχε η ανάγκη να ντύσουμε με “χρώμα” και αισιοδοξία τους τοίχους των κλινικών. Αυτή η ανάγκη ήρθε και “κούμπωσε” με την προσφορά των έργων». Ο κ. Μπέας ευχαρίστησε εκτός των δημιουργών και καλλιτεχνών που προσέφεραν τα έργα, τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τη Συνεργάτιδά του κ. Νεμπαυλάκη για τη συνεργασία.

«Συζητήσαμε με τους καλλιτέχνες και τους προτείναμε τα έργα τους να κοσμήσουν έναν δημόσιο χώρο της πόλης μας. Έπειτα από τη συγκατάθεσή τους και μετά από συνεννόηση με τον κύριο Μπέα, ο οποίος δέχτηκε με χαρά τη δωρεά, συμφωνήσαμε να τοποθετηθούν τα έργα στις ανακαινισμένες κλινικές του Νοσοκομείου», τόνισε από την πλευρά της η Ειδική Συνεργάτις του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, υπεύθυνη για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 στον Δήμο Χανίων, Άννα Νεμπαυλάκη.

«Χαίρομαι ακόμα περισσότερο γι’ αυτή τη δωρεά, διότι υποστηρίζω τη δημόσια υγεία ως οδοντίατρος στο Κέντρο Υγείας Χανίων και νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο το να υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη δημόσια υγεία, η οποία πάσχει», επεσήμανε σε δηλώσεις της η φωτογράφος, Μαγδαληνή Βογιατζή.

Η δωρεά του Δήμου Χανίων περιλαμβάνει έργα των φωτογράφων: Βογιατζή Μαγδαληνή, Δρακάκη Μανώλη, Καλαϊτζάκη Μιχάλη, Καμπιανάκη Νίκο, Κατερουδάκη Νίκο, Κoρακάκη Τόνια, Κουλιεράκη Χρυσάνθη, Κουφάκη Δήμητρα, Κυνηγάκη Ελισσαίο, Μακαρώνα Ματθαίο, Μανατάκη Ελεντίνα, Μαυράκη Μανώλη, Μπασιά Νίκο, Νευραδάκη Μιχάλη, Πετράκη Γιώργο, Τρανταλλίδου Στέλλα, Τσάτσο Χρήστο, Τσαραμανίδη Γιάννη, Φράγκο Νίκο, Χαρίση Διονύση, Havendehl David, Fischer Konstantinos.

Τέλος, οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν και για την έκδοση ημερολογίου του Δήμου Χανίων για το 2023.