Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2022»: Με επιτυχία τα δημιουργικά εργαστήρια / workshops στο Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης»

01.09.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 10:09

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε η σειρά εργαστηρίων / workshops, που διοργανώθηκε από την Κυριακή 28 έως και την Τρίτη 30/8/2022, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών και παράλληλων δράσεων του «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2022».

Ειδικότερα, στις 28/8 το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιελάμβανε εργαστήρι σκίτσου για όλες τις ηλικίες, σε συνεργασία με το Chaniartoon International Comic and Animation Festival. Στο πλαίσιο της δράσης οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εμπνευστούν από γνωστά τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και να αποτυπώσουν τις ιδέες τους σε μορφή κόμικς.

Τη Δευτέρα 29/8, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου «Μία παρέα για τον Μίκη», με στόχο την καλλιέργεια της παιδείας μέσα από τις εικαστικές τέχνες, μικρά και μεγάλα παιδιά, καθώς και ενήλικες, με τη συνδρομή εικαστικών και εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων έγιναν μια παρέα και μέσα από έξι κυκλικά εργαστήρια «άκουσαν», «ζωγράφισαν», «βίωσαν», «απόλαυσαν» μελωδίες του Μίκη και «ανακάλυψαν» μέσα από αυτές αξίες, όπως η ισότητα, η αυτογνωσία κι η ανθεκτικότητα. Την επιμέλεια των εργαστηρίων είχε η Ειδική Συνεργάτις του Δημάρχου Χανίων σε θέματα παιδείας, Άννα Νεμπαυλάκη, ενώ αυτά πραγματοποιήθηκαν χάρη στην πολύτιμη συνδρομή των Λ. Μποβιάτσου, Γ. Μπούρα, Γ. Τσαραμανίδη, Ν. Τσοντάκη και Κ. Φίσερ.

Τα δημιουργικά εργαστήρια ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 30/8 με το κινηματογραφικό εργαστήρι για όλες τις ηλικίες «Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη». Παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία», που δημιουργήθηκε από ομάδα παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων για το πατρικό σπίτι των Θεοδωράκηδων στο Γαλατά, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων cineΜαθήματα και Κρήτη Προφορική Ιστορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Ακολούθησε βιωματική δράση, με τους συμμετέχοντες να σχεδιάζουν αντικείμενα, που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στην πατρική οικία του μουσικοσυνθέτη. 

 

Διοργάνωση:  Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Δήμος Χανίων

ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ 

Παγκρήτιος Σύλλογος «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη»

Οργάνωση Παραγωγής: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης