Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ρεσιτάλ και Masterclass Πιάνου για μαθητές, από τον βιρτουόζο πιανίστα Κωνσταντίνο Παπαδάκη: 4 & 5 Φεβρουαρίου στο Μεγάλο Αρσενάλι

01.02.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:02

Ρεσιτάλ πιάνου

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, στο Μεγάλο Αρσενάλι, ώρα 21.00

Γενική είσοδος : 5 €

Νέοι έως 18 ετών : ΔΩΡΕΑΝ

(Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης)

Προπώληση εισιτηρίων, κάρτες ελευθέρας εισόδου και περισσότερες πληροφορίες:

www.chania-culture.gr ή στο Μεγάλο Αρσενάλι (Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.00)

Ο πιανίστας Κωνσταντίνος Παπαδάκης σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει, εκτός από δύο  κορυφαία έργα του César Franck και του Sergei Rachmaninoff, την πρώτη εκτέλεση ενός έργου για πιάνο του Robert Maggio καθώς και δεξιοτεχνικές μεταγραφές για πιάνο δύο βαλς του Johann Strauss.

 Αναλυτικότερα, τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι :

- César Franck: Prelude, Fugue and Variation, Opus 18 (12’)

- Sergei Rachmaninoff: Variations on a theme of Corelli, Opus 42 (19')

- Robert Maggio: love•bird (8’)

- Johann Strauss: Two Waltzes (concert transcription by Ernö Dohnányi) (17’)

I. “Du und Du” - from Die Fledermaus

II. “Schatz-Walzer” - from Der Zigeunerbaron

Masterclass

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, διακεκριμένος πιανίστας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης θα μοιραστεί τη γνώση, την εμπειρία, την τεχνική του κατάρτιση και τη βαθιά καλλιτεχνική του αισθητική σε ένα masterclass για μαθητές πιάνου.

Κατά τη διάρκεια του masterclass, ταλαντούχοι μαθητές πιάνου των Χανίων θα παρουσιάσουν έργα για πιάνο πάνω στα οποία ο κ. Παπαδάκης θα εμβαθύνει στο κτίσιμο τεχνικής, το κτίσιμο της μουσικής σκέψης και δημιουργίας, τις αποτελεσματικές τεχνικές μελέτης, τη δακτυλοθεσία, πεντάλ, τη σωστή προετοιμασία και άλλα θέματα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία για συζήτηση και ερωτήσεις.

Το masterclass απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές Ωδείων και Μουσικών Σχολών, η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

 

Κωνσταντίνος Παπαδάκης – Σύντομο βιογραφικό

 

Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης έχει αποκληθεί από τον τύπο ως «μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της μουσικής» [Boston Globe] καθώς και ως «αυθόρμητος και ειλικρινής καλλιτέχνης» [New Music Connoisseur].

Ο κ. Παπαδάκης έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά κέντρα και στις πιο διακεκριμένες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, από τη Ρωσία και την Δυτική Ευρώπη έως την Αμερική και τον Καναδά, τόσο σε ατομικά ρεσιτάλ όσο και σε συναυλίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και σύνολα μουσικής δωματίου. Έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες και έχει ηχογραφήσει πολλά έργα σύγχρονων συνθετών που έχουν γραφτεί ειδικά για εκείνον. Επίσης, έχει αποσπάσει βραβεία και ειδικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Άλλες σημαντικές εμφανίσεις αποτελούν αυτές στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο St. Petersburg Grand Concert Hall, όπου ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση έργα Ελλήνων και Ρώσων συγχρόνων συνθέτων.

Από το 2000, είναι Λέκτορας της σχολής πιάνου στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, όπως και στο New England Conservatory. Είναι ιδρυτικό μέλος του Archanes Music, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που το καλοκαίρι του 2022 θα επανεκκινήσει την Ακαδημία πιάνου στις Αρχάνες Ηρακλείου και έχει ως σκοπό να εδραιώσει, σε ετήσια βάση, ένα καλοκαιρινό εργαστήρι υψηλού επιπέδου για ταλαντούχους πιανίστες.

 

www.kpapadakis.com 
www.archanesmusic.org

 Διοργάνωση:

ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

p1