Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Παρουσιάστηκε ο 15ος τόμος της ετήσιας έκδοσης «Εν Χανίοις» του Δήμου Χανίων, αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

15.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 14:38

Η παρουσίαση του 15ου τόμου της ετήσιας έκδοσης «Εν Χανίοις» του Δήμου Χανίων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 14/03/2022, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Με την παρουσία κόσμου και πάλι, έπειτα από την περσινή χρονιά που δεν κατέστη δυνατό λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η φετινή έκδοση του «Εν Χανίοις 2021» ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ το τόμος τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για έναν θεσμό για την πόλη, «που φέτος συμπληρώνει 47 και πλέον χρόνια κυκλοφορίας. Πρόκειται για ένα ετήσιο ραντεβού, όσων ενδιαφέρονται για την τοπική ιστορία, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και την πατριδογνωσία, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητές να εκθέσουν όλα τα ευρήματά τους, με εγκυρότητα και πρωτοτυπία».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος σημείωσε την κατεύθυνση που ακολουθήθηκε για την επιμέλεια του φετινού τόμου της έκδοσης του Δήμου. Από τη μεριά της Επιστημονικής Επιτροπής, ο καθηγητής Γιάννης Κοκκινάκης εξήγησε τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιεχόμενο και τη θεματολογία της έκδοσης η Επιτροπή, η οποία απαρτίστηκε -εκτός του ιδίου- από τους: Αλυγιζάκη Στέλλα, Αναστασόπουλο Αντώνη, Ζέη Ελευθερία και Λοχαΐτη Ρόδη.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής «Εν Χανίοις 2021», η Επιστημονική Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους και Επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, προέβη σε μία εξαιρετικά εμπεριστατωμένη παρουσίαση των περιεχομένων της έκδοσης, αναλύοντας τα πρωτότυπα, μη δημοσιευμένα σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο κείμενα, τα οποία αν και όχι πολύ εκτενή, περιλαμβάνουν αποσπάσματα που αφορούν στην Ιστορία, τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τη Λαογραφία, ενώ αναφέρονται στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά.

Οι φετινοί τόμοι της ετήσιας έκδοσης «Εν Χανίοις» του Δήμου Χανίων, διατίθενται δωρεάν για το κοινό στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (πλατεία Κατεχάκη, Ενετ. Λιμάνι Χανίων), ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η έκδοση θα είναι διαθέσιμη και ψηφιακά στο www.chania.gr

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

Αρχεία

  1. en_xaniois_cover_2021-2.tel.a