Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα

04.11.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 10:11

Τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Αθήνα, Mustafa Somuncu, υποδέχθηκε πρόσφατα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

 

Τον Γενικό Πρόξενο συνόδευσε ο Πρόξενος της Τουρκίας, Erdem Kutlu, ενώ στη συνάντηση από την πλευρά του Δήμου Χανίων παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ,που αφορούν στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα της χώρας μας αλλά και στους πιθανούς τομείς συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων, καλωσορίζοντας τον Γενικό Πρόξενο, τόνισε: «Μοιραζόμαστε αιώνες κοινής ιστορίας και αυτό συνεπάγεται ότι αυτά, που ενώνουν τους δυο λαούς είναι πολλά περισσότερα από αυτά, που μας χωρίζουν. Υποχρέωσή μας είναι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να εξασφαλίσουμε την καλή συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών».

 

Με τη σειρά του ο κ. Somuncu ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για την υποδοχή και υπογράμμισε πως τόσο ο ρόλος των προξενείων όσο και αυτός της αυτοδιοίκησης είναι να δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και φιλίας, για να ευδοκιμήσουν παραπάνω συνέργειες μεταξύ των δυο λαών.

 

Με το πέρας της συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

p1