Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Στα Χανιά το 11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης – Από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2022

03.10.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 12:10

Η Διευρυμένη Μερική Συμφωνία Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, καθώς και την Πολιτιστική Διαδρομή «Δρόμος των Ιστορικών Καφέ»,  ανακοινώσουν την έναρξη του 11ο Ετήσιου Συμβουλευτικού Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2022 στα Χανιά.Το θέμα του φετινού Forum είναι: «Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: Διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών Αξιών, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Διαλόγου».

Το Forum Χανίων 2022 θα προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν η μεθοδολογία και οι πρακτικές των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και η αυξανόμενη σημασία τους για την προαγωγή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου, υπό το πρίσμα της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης. Τον ρόλο του Συντονιστή Φορέα των διοργανωτών έχει η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης ΑΕ.

Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.Το πρόγραμμα του Forum περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων, θεματικές και ειδικές ενότητες, καθώς και τελετή απονομής της πιστοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις νέες Πολιτιστικές Διαδρομές του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα του Forum, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.coe.int/en/web/cultural-routes/2022-chania-forum 

Το Φόρουμ Χανίων 2022 θα πλαισιώνεται από Έκθεση Φωτογραφίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στις 4-15 Οκτωβρίου. Η Έκθεση θα προβάλλει τόσο το σύνολο των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Οργανισμού που διατρέχουν τη χώρα μας.

Παράλληλα, μία θεματική ενότητα της Έκθεσης είναι αφιερωμένη στο σχετικό έργο του ΥΠ.ΠΟ.Α.: «Πολιτιστικές Διαδρομές σε Εμβληματικούς Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία», το οποίο είναι εμπνευσμένο από το μοντέλο Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

p1