Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρ. Γαλανάκη «Εμμανουήλ και Αικατερίνη. Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια», στο Κ.Α.Μ.

09.12.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 09:12

H πολυβραβευμένη, πολυδιαβασμένη και αγαπημένη συγγραφέα, Ρέα Γαλανάκη φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΚΑΜ. Η ξεχωριστή βραδιά ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της, του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος, «Εμμανουήλ και Αικατερίνη. Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια».

Κι όπως είπε και η ίδια: “Σ’ αυτό το μυθιστόρημα αναζητώ ποιοι υπήρξαν οι «γνωστοί-άγνωστοι» γονείς μου – όπως συνήθως είναι οι γονείς. Τι διαμόρφωσε τον Εμμανουήλ και την Αικατερίνη πριν παντρευτούν, πριν τους γνωρίσω, πριν συγκρουστούμε με σφοδρότητα, πριν συμφιλιωθούμε αργότερα. Από πού άντλησαν εκείνο το φορτίο πολιτισμών, νοοτροπιών, συμπεριφορών, ακόμη και ιστορικής οπτικής, που μοιραία μου κληροδότησαν.”

Εξαιρετική η τοποθέτηση της φιλολόγου και προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων, Βαρβάρας Περράκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η βιβλιοθηκονόμος, Ρούλα Τατσοπούλου.

Η συγγραφέας συζήτησε με το κοινό και απάντησε εύστοχα σε όλα τα ερωτήματα, που της τέθηκαν. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Χανίων, το βιβλιοπωλείο LIBRAIRIE και οι εκδόσεις Καστανιώτη.

Σε αυτούς τους ταραγμένους και δύσκολους καιρούς υπάρχουν Φάροι που μας οδηγούν. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στη Ρέα Γαλανάκη για την υπέροχη βραδιά.