Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών «ζωντανεύουν» στο εξωτερικού του Θεάτρου «Μ. Θεοδωράκης», στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων: Από 19 έως 22 Μαρτίου

18.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 21η Μαρτίου, γνωστοποιούν την έναρξη προβολών, μέσω της μεθόδου projection-mapping, στη δυτική όψη (εξωτερικό τοίχο) του Θεάτρου «Μ. Θεοδωράκης», στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Ειδικότερα, από αύριο, Σάββατο 19 έως και την Τρίτη 22/3/2022, επισκέπτες και περαστικοί από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στίχους 29 γνωστών Ελλήνων ποιητών. Το εξωτερικό του Θεάτρου θα μεταμορφωθεί σε οθόνη προβολής ποιημάτων, προσδίδοντας ακόμη περισσότερη γοητεία και ομορφιά σε ένα από τα πιο φημισμένα σημεία του Δήμου μας.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Μανωλικάκης, ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Επισημαίνεται ότι το projection-mapping αποτελεί μέθοδο με την οποία ένα video προβάλλεται σε μια επιφάνεια κτιρίου ή άλλου αντικειμένου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα αρχιτεκτονικά ή γεωμετρικά του στοιχεία.

p1