Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ξεκίνησαν οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Πρόληψη και Ενημέρωση κατά του Καρκίνου του Μαστού: «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση»

24.10.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 01:10

Το μήνυμα «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση», έστειλαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου όλοι όσοι συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, που έχει οριστεί παγκοσμίως στις 25 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, τη Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη ενώ συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων, του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία, των Φίλων και υποστηρικτών μητρικού θηλασμού και Καλλιτεχνών της πόλης.

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη: «Όλοι γνωρίζουμε από τα στατιστικά τουλάχιστον ότι τουλάχιστον μία στις εννιά γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα εκδηλώσει καρκίνο στο μαστό. Γι’ αυτό όλοι φωνάζουμε και προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις γυναίκες ότι η πρόληψη είναι καλύτερη θεραπεία. Μέσα από τις δράσεις του Δήμου στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι η ζωή είναι εδώ και ότι αξίζει να προσπαθούμε, αξίζει να παλεύουμε. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους τους φορείς που για άλλη μία χρονιά είναι εδώ κοντά μας όλοι μαζί ενωμένοι για να πάμε ένα βήμα παρακάτω».

«Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» δε θα μπορούσε να λείπει και φέτος από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, για την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο του μαστού. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τις γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο και συνεχίζουν να ζουν να ερωτεύονται και να κάνουν όνειρα. Ο Σύλλογος Ορίζοντας θα βρίσκεται στη διάθεση όλων με τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως που μπορούν να απευθυνθούν για να λάβουν κάποια υπηρεσία ή η παροχή βοήθειας» τόνισε η Ρούλα Δρακάκη, εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ορίζοντας».

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Παναγιώτης Μπατσαρισάκης, υπογράμμισε πως: «Η Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία κάνει και θα κάνει συνεχώς δράσεις για να υπενθυμίζουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα για όλες τις νόσους που αφορούν τον καρκίνο».

«Όλα έχουν να κάνουν με την πρόληψη και με την έγκαιρη διάγνωση, εφόσον αυτό γίνει τα ποσοστά ίασης ανέρχονται πάνω από 90%», ανέφερε η εκπρόσωπους του 2ου Κέντρου Υγείας, Βασιλική Κόντου.

«Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της κύησης ή του θηλασμού μπορούν να κάνουν τους προληπτικούς ελέγχους τους και όμως μπορούν και είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται. Σύμφωνα με παγκόσμιες μελέτες ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού», σημείωσε η Σοφία Παπαδογιαννάκη, εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας «Χανιά - Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού».

Στις δράσεις του Δήμου Χανίων συμμετέχουν οι φωτογράφοι Ανδρεαδάκης Ζαχαρίας, Βογιατζή Μαγδαληνή και Μπαλαδάκης Γιώργος, με έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού, στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων.

Τέλος, οι δράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 17/10/2022 με τη διενέργεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου στο 1ο και 2ο Κ.Υ. Χανίων και θα συνεχιστούν έως τα τέλη του Οκτωβρίου με ποικίλες δράσεις προληπτικής ιατρικής και κοινωνικής αφύπνισης .

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δράσεις του Δήμου Χανίων στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/karkinosmastou18102022.html