Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ανακοίνωση για κρούσμα Covid-19 σε φιλοξενούμενο & εργαζομένους στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

07.01.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 03:01

Από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργούνται στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού, που εργάζεται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, διαπιστώθηκε σήμερα, Παρασκευή 7/1/2022, ένα θετικό κρούσμα Covid-19 σε φιλοξενούμενο. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα, από τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στα 63 άτομα του προσωπικού της δομής, βρέθηκε ένας εργαζόμενος με θετική ένδειξη, ο οποίος βρίσκεται σε κανονική άδεια από τις 22/12 και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το δείγμα, που ελήφθη από ακόμη δύο εργαζομένους, βρέθηκε με αμφισβητούμενη ένδειξη, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η διαδικασία του μοριακού τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Οι δύο εργαζόμενοι τέθηκαν άμεσα σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ Χανίων, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.