Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

“LAZARUS 2.0”: Πρωτότυπο κινηματογραφικό θεατρικό έργο στο Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», για την ενίσχυση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων & του Συλλόγου “Ορίζοντας”

26.10.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 01:10

Tο πρωτότυπο κινηματογραφικό θεατρικό έργο “LAZARUS 2.0” παρουσιάζεται από την ανεξάρτητη θεατρική ομάδα του Gary Borland στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στις 21:00. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και του Δήμου Χανίων.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 26/10/2022, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων από τον σκηνοθέτη, συντελεστές, καθώς και εκπροσώπους των φορέων, που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη παραγωγή, η είσοδος στις παραστάστάσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχει ένα κουτί ελεύθερης χρηματικής εισφοράς για τη στήριξη του έργου του Συλλόγου “Ορίζοντας” και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων.

1

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, στην τοποθέτησή της τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια, ευχαριστώντας θερμά τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές για τη συγκινητική προσφορά. Επίσης, η κα. Ζερβουδάκη ευχαρίστησε και την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, «η οποία πραγματικά συμβάλλει τα μέγιστα σε καθετί που έχει να κάνει με τον πολιτισμό και την ανάπτυξη δράσεων και γεγονότων, που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Προτρέπουμε τον κόσμο να έρθει να δει αυτή την πρωτότυπη ταινία, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για σκοπούς πολύ σημαντικούς και ευαίσθητους», κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα. Ζερβουδάκη. 

Ο σκηνοθέτης του έργου, αφού ευχαρίστησε από την πλευρά του όλους όσοι συνέβαλαν στην προβολή του έργου, γνωστοποίησε ότι πρόκειται για ένα έργο, που δεν είναι ευχάριστο, καθώς σκοπός του είναι να προβληματίσει για την κατάσταση, που επικρατεί αναφορικά με τις κακοποιήσεις. «Το έργο βρίσκεται στο μέλλον, είναι 200 χρόνια από τώρα, αλλά τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ, είναι αρκετά σκοτεινό το μέλλον. Αυτό είναι το κινηματογραφικό θέατρο, είναι θέατρο και κινηματογράφος ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο κ.  Borland, κάνοντας λόγο για πρωτότυπη μουσική και βίντεο.  

«Επιδιώκουμε να περάσουμε το μήνυμα στους ανθρώπους, που με κάποιο τρόπο βιώνουν μία οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, ότι δεν είναι μόνοι, η λύση δεν είναι η σιωπή, η λύση είναι η απενοχοποίηση και η ενέργεια, το να κάνεις κάτι αντί να υπομένεις», επεσήμανε από την πλευρά της η ηθοποιός του έργου, Σοφία Λογαρίδου.

Παράλληλα, τις ευχαριστίες της προς τους συντελεστές της παράστασης εξέφρασε η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ορίζοντας», Ευτέρπη Δανδουλάκη, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. «Κάθε τέτοια προσπάθεια είναι πολύ σημαντική για τη στήριξη του έργου του Συλλόγου και τη βοήθεια των οικογενειών παιδιών και ενηλίκων, που πάσχουν από καρκίνο», τόνισε η κα. Δανδουλάκη.

Το έργο είναι κατάλληλο για θεατές άνω των 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων είναι διαθέσιμο το ακόλουθο link: https://www.chania-culture.gr/services/events/theatro/lazarus-2-0/

2