Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2022»: «Μια παρέα για τον Μίκη» - Δωρεάν δημιουργικά εργαστήρια για όλους

22.08.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 12:08

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ διοργανώνουν στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2022», που έρχεται στις αρχές του Σεπτέμβρη στα Χανιά, τα δημιουργικά εργαστήρια, με τίτλο «Μια παρέα για τον Μίκη».

Τα εν λόγω εργαστήρια καλλιεργούν την παιδεία μέσα από τις εικαστικές τέχνες και θα διεξαχθούν τη Δευτέρα στις 29 Αυγούστου, από τις 19.00 έως τις 22.00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» για μικρά και μεγάλα παιδιά (ηλικίες: 6 – 18 ετών & ενήλικες).

Εικαστικοί και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων γίνονται μια παρέα και μέσα από έξι κυκλικά εργαστήρια ενθαρρύνουν τα παιδιά να «ακούσουν», να «ζωγραφίσουν», να «βιώσουν», να «απολαύσουν» μελωδίες του Μίκη και να «ανακαλύψουν» μέσα από αυτές αξίες, όπως η ισότητα, η αυτογνωσία κι η ανθεκτικότητα,  πολύτιμα εφόδια της ζωής.

Επιμέλεια Εργαστηρίων: Άννα Νεμπαυλάκη

Εργαστήρι «Δρόμοι Παλιοί»: Λαμπρινή Μποβιάτσου

Εργαστήρι «Του Μικρού Βοριά»: Γιώτα Μπούρα

Εργαστήρι «Όμορφη Πόλη»: Άννα Νεμπαυλάκη

Εργαστήρι «Βάρκα στο γιαλό»: Γιάννης Τσαραμανίδης

Εργαστήρι « Το καλοκαίρι»: Νεκταρία Τσοντάκη

Εργαστήρι «Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν»: Κωνσταντίνος Φίσερ

Το Εργαστήρι εντάσσεται στη σειρά εργαστηρίων / workshops , που διοργανώνεται από την Κυριακή 28 έως και την Τρίτη 30/8/2022 στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών και παράλληλων δράσεων του «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2022». Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

  • 28/8, 19.00, Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης»: «Τα κόμικς συναντούν τον Μίκη». Εργαστήρι σκίτσου για όλες τις ηλικίες, σε συνεργασία με το Chaniartoon International Comic and Animation Festival.
  • 30/8, 19.00, Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης»: «Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη». Κινηματογραφικό Εργαστήρι, για όλες τις ηλικίες.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο email: press@chania.gr . Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Επικοινωνίας & Δ.Σ. του Δήμου Χανίων, στο τηλ. 2821341633 (εργάσιμες ημέρες & ώρες).  

Είσοδος ελεύθερη για όλους.

 

Διοργάνωση:  Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Δήμος Χανίων

ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Παγκρήτιος Σύλλογος «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη»

Οργάνωση Παραγωγής: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης