Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Δωρεάν συναντήσεις συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από τον Δήμο Χανίων – Δηλώσεις συμμετοχής

03.02.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:02

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, ανακοινώνει τη δημιουργία ομάδας, για δωρεάν συναντήσεις συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, με τίτλο: «Γονεϊκότητα και φάσμα αυτισμού στην παιδική ηλικία, έως 11 ετών».

Στην ομάδα θα συζητηθούν θέματα που θα αφορούν:

  • την αντιμετώπιση της διάγνωσης της αυτιστικής διαταραχής
  • τη θετική προσαρμογή της οικογένειας (συζυγική σχέση, αδελφική σχέση)
  • σχέσεις με την ευρύτερη οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο
  • στρατηγικές διαχείρισης συμπεριφορών
  • αντιμετώπιση του στρες και της κόπωσης των γονιών, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και την ποιότητα του τρόπου ζωής των οικογενειών τους.

Ο συντονισμός της ομάδας θα γίνεται από την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Αννέτα Μαρκογιαννάκη.

Ημερομηνία έναρξης και χώρος διεξαγωγής: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Χανίων. Περιλαμβάνει 8 δίωρες ομαδικές συναντήσεις. Οι συναντήσεις, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, 10:00π.μ.-12:00μ.μ. και θα συνεχιστούν με άλλες 7 δίωρες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.  Για εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ  και Ισότητας του Δήμου Χανίων: 28213 41691 και 28213 41695 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 14 – 23 Φεβρουαρίου 2022.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα  τηρηθούν οι κανόνες προστασίας που ισχύουν κατά της Covid-19.

p1

Αρχεία

  1. symboyleytiki_stirixi_