Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, προς τους δωρητές, χορηγούς, υποστηρικτές και συνεργάτες

22.12.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:12

Μια ξεχωριστή εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης διοργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, για να εκφράσει το ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στους δωρητές, υποστηρικτές, χορηγούς και συνεργάτες της, όλους εκείνους δηλαδή, που της δίνουν «ζωή», ως αρωγοί και συνοδοιπόροι στο ταξίδι της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Το 2022 αποτέλεσε μια σημαντική χρονιά στην πορεία της Δ.Π.Χ., καθώς διοργανώθηκαν σπουδαίες εκθέσεις με μεγάλη απήχηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, φιλοξενώντας έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, κεντρίζοντας παράλληλα το πανελλήνιο ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης καθώς και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υποδέχτηκαν τους παρευρισκόμενους και απέδωσαν τιμητικές πλακέτες και δώρα από τις συλλογές της Πινακοθήκης.

Επίκεντρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, αποτελούν τα έργα τέχνης, έτσι οι δωρητές εμπλουτίζουν τη μόνιμη συλλογή, δίνοντας το στίγμα της σύγχρονης ιστορίας της Τέχνης από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τις μέρες μας. Ο Γιώργος Καλούτσης δώρισε έργα της μητέρας του Φλωρεντίνης Καλούτση, φοιτητικά της σχέδια από τις σπουδές της στην Αγγλία, μια ακουαρέλα που απεικονίζει τον χαμένο πια  Πύργο της Χαλέπας, και μια ελαιογραφία από τα Ταμπακαριά. Έργα που πέρα από την αδιαμφησβήτητη καλλιτεχνική αξία, έχουν και αξία ιστορική, αποτυπώνοντας τα Χανιά του περασμένου αιώνα. Με τη σειρά του, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κώστας Σπανάκης, δώρισε μια ελαιογραφία, όπου απεικονίζεται το θρυλικό πια βαν της δεκαετίας του 60’ , επιστρέφοντας έτσι νοητά στην εποχή της απελευθέρωσης. Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ο Συνάνθρωπος» δώρισε το έργο του σπουδαίου Χανιώτη καλλιτέχνη Δημήτρη Γοναλάκη «Ο ζευγάς» και πρόκειται για μια ακουαρέλα εξαιρετικής ποιότητας. Έργα τους δώρισαν επίσης οι καλλιτέχνες Αδαμάκης Γιάννης, Κατσιγιάννης Δημήτρης και Τζωρτζάκης Μάξιμος, οι οποίοι αν και δεν κατάφεραν να παρευρεθούν δια ζώσης, ήταν παρόντες μέσα από τα έργα τους που τόσο γενναιόδωρα προσέφεραν στη Δ.Π.Χ..

Φυσικά, οι υποστηρικτές της Πινακοθήκης δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια εκδήλωση. Η Περιφέρεια Κρήτης, που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, το Πολυτεχνείο Κρήτης, και ο Φιλολογικός Σύνδεσμος «Χρυσόστομος» υποστηρίζουν με συνέπεια το έργο και τις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης διαχρονικά.

Παράλληλα, ξεχωριστή τιμή αποδόθηκε στους χορηγούς, οι οποίοι δίνουν λύσεις στις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε εκδήλωση και έκθεση. Τις απονομές έκαναν μέλη του Δ.Σ. και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Οι χορηγοί μεταφορών Aegean Airlines και Minoan Lines, οι χορηγοί φιλοξενίας ξενοδοχεία Δώμα, Porto Veneziano, Samaria, ο χορηγός εκδηλώσεων Κτήμα Λουπάκη, ο χορηγός χρωμάτων Vernilac, καθώς και ο χορηγός εξοπλισμού προσβασιμότητας Medical Shop υποστήριξαν έμπρακτα όλα τα εγχειρήματα της Δ.Π.Χ..

Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων ήταν και οι συνεργάτες της Δ.Π.Χ., οι οποίοι με τις τεχνικές και τις τεχνολογικές τους γνώσεις προσφέρουν σταθερά την κατάλληλη υποστήριξη που χρειάζεται η Πινακοθήκη. Ο Μανώλης Αγγελάκης, ο Γιώργος Μιχάκης, ο Γιάννης Μπουζάκης, ο Γιάννης Δασκαλάκης, ο Νίκος Κουνδουράκης, η Άντζελα Λεβάκη, ο Βασίλης Πιτσώνης και ο Βασίλης Χαζιράκης, συνέβαλλαν καίρια στην πραγματοποίηση των εκθέσεων και τιμήθηκαν με καταλόγους και έντυπα από τις μόνιμες συλλογές.

Σε όλους αξίζουν θερμές ευχαριστίες, μιας και η κάθε ξεχωριστή προσφορά συμπλήρωσε αρμονικά το πάζλ του Πολιτισμού και υποστήριξε περαιτέρω τα θεμέλια της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος, Γιάννης Γιαννακάκης κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.