Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Πρόσκληση στην Ενημερωτική Εκδήλωση "Συμβαίνει και εδώ"

24.06.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:06

Η Α21, στα πλαίσια του έργου "Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων" και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ του Δήμου Χανίων, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, ώρα 8:30 μ.μ., στην πλατεία Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Συμβαίνει και εδώ" για να αναδείξουν το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες των Χανίων και των ευρύτερων περιοχών, καθώς και επαγγελματίες κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών, στα σώματα ασφαλείας και τις αρχές, σε φοιτήτριες και φοιτητές, σε νέες και νέους και στοχεύει στην ενημέρωση για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων σε μια προσπάθεια, αφύπνισης, ευαισθητοποίησης και συνεργασίας όλων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμησή της.

 

Το human trafficking (εμπορία ανθρώπων) είναι η παράνομη διακίνηση των ανθρώπων, κυρίως, για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Είναι ένα σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται,αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία. Το trafficking συμβαίνει στις περισσότερες ελληνικές πόλεις και χωριά, σήμερα!

 

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ που ζουν υπό συνθήκες εκμετάλλευσης. Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2017). Η Α21 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με όραμα την κατάργηση της σύγχρονης δουλείας παντού, για πάντα. Η Α21 ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 19 γραφεία σε 14 χώρες του κόσμου. Η στρατηγική της Α21 για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς δράσης:

●     Ενημέρωση των πολιτών και των ευάλωτων ομάδων και μείωση της ζήτησης. Η Α21 δίνει έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση μέσω εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και προγραμμάτων εκπαίδευσης, προς τη νέα γενιά, τους επαγγελματίες, το ευρύ κοινό, καθώς και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

●     Ταυτοποίηση διασωθέντων θυμάτων και απόδοση δικαιοσύνης. Η Α21 συνεργάζεται στενά με τις αρχές για την υποστήριξη ερευνών που στοχεύουν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση θυμάτων, μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109. Παράλληλα, επιδιώκει την ποινική δίωξη των διακινητών και τη νομική εκπροσώπηση των διασωθέντων στις δικαστικές διαδικασίες - εξασφαλίζοντας ότι η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια.

●     Φροντίδα και ενίσχυση των επιζώντων trafficking. Η Α21 μπορεί να προσφέρει σε επιζώντες και επιζήσασες εμπορίας ανθρώπων πρόσβαση σε στέγαση, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, κ.α., σύμφωνα με τις εξατομικευμένες τους ανάγκες και με στόχο την επανένταξη στην κοινωνία. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα του επαναπατρισμού.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, κα Ζερβουδάκη Ελένη.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία.

 

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

 

Ημερομηνία: Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Τοποθεσία: πλατεία Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι

Ώρα προσέλευσης: 8:30 μ.μ.

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:  

 

Α21

Μαγδαληνή Ζαφειρίου,

Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ενημέρωσης

2310 537690 | 6949 120 046

magdalini.z@a21.org

 

Δήμος Χανίων

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας Αμεα Και Ισότητας

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού

Δήμος Χανίων

 

Το έργο "Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την «Α21 ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟΝ 210 ΑΙΩΝΑ». Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους€ 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014- 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την ΕΜάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

p1