Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την επικείμενη παύση λειτουργίας καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στο Ν. Χανίων

26.09.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 247 Απόφαση, που έλαβε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου 2022, εξέδωσε ψήφισμα για την επικείμενη παύση λειτουργίας καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, υιοθετώντας το περιεχόμενο σχετικού εγγράφου του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας. 

Στο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:


· «Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια του Δ.Σ. για τη συρρίκνωση του δικτύου των
καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στο Νομό Χανίων, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει, την πρόσβαση της τοπικής κοινωνίας σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα.


· Επισημαίνουμε τον ειδικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στον γεωργικό, κτηνοτροφικό και
τουριστικό κλάδο, γεγονός που της προσδίδει βαρύνουσα σημασία για την τοπική και βιώσιμη ανάπτυξη.


· Δηλώνουμε τη συμπαράσταση του Δ.Σ. σε όλες τις πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων, των εργαζόμενων και του Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.


· Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει και να αναστείλει την παύση λειτουργίας των καταστημάτων στο Νομό, συμβάλλοντας έμπρακτα στην στήριξη της περιφέρειας στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας».