Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τη δολοφονία του φιλάθλου, Άλκη Καμπανού

02.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:23

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ’ αριθμ. 34 ομόφωνη Απόφασή του, που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2022, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα αναφορικά  με τη δολοφονία του φιλάθλου, Άλκη Καμπανού.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή την πρόσφατη στυγερή δολοφονία του φιλάθλου, Άλκη Καμπανού, ένα έγκλημα με θύμα ένα εικοσάχρονο παιδί, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων δηλώνουμε την θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός αυτό και για οποιαδήποτε μορφή βίας στον αθλητισμό. Εμπιστευόμενοι την ελληνική δικαιοσύνη προσδοκούμε την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, ηθικών και φυσικών αυτουργών. Ταυτόχρονα δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση τη διαθεσιμότητα μας, ως πρόσωπα και δημοτικές υπηρεσίες, για ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργό συμμετοχή σε δράσεις, που θα προάγουν την ευγενή άμιλλα και θα προστατεύουν τη νεολαία μας από τα φαινόμενα του φανατισμού και του οπαδισμού, διαφυλάττοντας το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού.

Ας είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα μιας βαθιά ριζωμένης παθογένειας της ελληνικής κοινωνίας, που είμαστε υποχρεωμένοι άμεσα να ξεριζώσουμε».