Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Μύθοι & Στερεότυπα για την Έμφυλη Βία & τους Έμφυλους Ρόλους»: Επιμορφωτικές συναντήσεις για μαθητές Λυκείου από τον Δήμο Χανίων

10.10.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:10

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων ξεκινά κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων, με τίτλο: «Μύθοι και Στερεότυπα για την Έμφυλη Βία και τους Έμφυλους Ρόλους».

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα 14-25 Νοεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Οι συναντήσεις απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Στόχος είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισότητας των δύο φύλων, καθώς και στο θέμα των έμφυλων στερεότυπων και την πρόληψη της έμφυλης βίας, μέσα από συζητήσεις και κατάλληλα διαμορφωμένα βιωματικά εργαστήρια.

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επιμορφωτικών συναντήσεων υπεύθυνο είναι το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων.

Κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 28213-41693 και 28213-41695, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.