Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Η Τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Ένας νέος κύκλος σεμιναρίων ρυθμού και κρουστών ξεκινά

04.11.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 10:11

Κύκλος σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών από μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, διοργανώνουν για ακόμα χρονιά το καινοτόμο ερευνητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση».

Συγκεκριμένα, ένας νέος κύκλος σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών ξεκινά, με  μουσικές παραδόσεις από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23. Τα σεμινάρια θα διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση δίωρης διάρκειας με σταθερή μέρα την Δευτέρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΕΛΜΕΠΑ και όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά.

Η πρώτη συνάντηση είναι την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, για τις ώρες 17:00 – 19:00 και 19:00 – 21:00.

Για την συμμετοχή στα σεμινάρια, η οποία είναι δωρεάν, δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση μουσικής ενώ με το πέρας του κύκλου των σεμιναρίων θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για κάθε νόμιμη χρήση.

Τέλος, στον χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων θα διατίθενται κρουστά μουσικά όργανα από το εργαστήριο Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/rAKY1UwvhyfFCuQ8A καθώς υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων.