Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ποδοσφαιρικό τουρνουά αγάπης στο δημοτικό γήπεδο Νεροκούρου: Στις 27 & 28/8

25.08.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:08

Διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου διοργανώνεται στο δημοτικό γήπεδο Νεροκούρου το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου, από τις 17:00 έως τις 22:00. Το τουρνουά διοργανώνεται από  το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και την Ε.Π.Σ. Χανίων.  

Στόχος του τουρνουά αγάπης, όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25/8/2022, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, είναι η συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που εξυπηρετούνται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

«Για άλλη μία φορά ο αθλητισμός δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, γνωστοποιώντας ότι η ιδέα της διοργάνωσης των αγώνων προήλθε από δύο νεαρά παιδιά, που ευαισθητοποιήθηκαν και αποφάσισαν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες. «Στο τουρνουά  συμμετέχουν περίπου είκοσι ομάδες από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων», τόνισε ο κ. Μιχαηλάκης, ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι ο αθλητισμός στέκεται στο πλάι των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και πρόσθεσε «έτσι εμείς ως αποδεκτές όλου αυτού του μεγάλου γεγονότος δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε χαρά και τιμή. Οι παρευρισκόμενοι, παίκτες, θεατές, παράγοντες και φορείς, μπορούν να συνεισφέρουν, προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα μακράς διάρκειας τόσο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου όσο και για άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που εντάσσονται στο σύνολο της κοινωνίας των Χανίων». Μάλιστα, η κα. Ζερβουδάκη ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ αναφερόμενη στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που υπερβαίνουν τις 550 οικογένειες, επεσήμανε ότι «ο ήλιος του καλοκαιριού μπορεί να υπάρξει για λίγο στις καρδιές αυτών των ανθρώπων»

Τη στήριξη της Ε.Π.Σ. Χανίων στη διοργάνωση εξέφρασε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Πρωτοψάλτης, τονίζοντας ότι η Ένωση είναι κοντά σε κάθε αθλητικό γεγονός ποδοσφαιρικό και μη, ιδιαίτερα δε όταν στόχος είναι η στήριξη συνανθρώπων μας.    

Στην πρωτοβουλία της διοργάνωσης του τουρνουά αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Μάνος Σφακιανάκης, τονίζοντας ότι η θερινή περίοδος είναι ιδανική για τη διοργάνωση φιλανθρωπικών τουρνουά ποδοσφαίρου. «Τόσο οι πρόσφυγες από την Ουκρανία όσο και οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών του Δήμου μπορούν να δεχτούν τη βοήθεια, που θα συγκεντρωθεί», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως για την εντυπωσιακή συμμετοχή τις συμμετέχουσες ομάδες.

Μεταξύ, των ποδοσφαιρικών ομάδων, που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά είναι οι ακόλουθες: Ηρακλής Νεροκούρου, Ιδομενέας, Δόξα Παχιανών, Ίκαρος Μουρνιών, Θησέας Περιβολίων, ΔΑΟΧ, Πανακρωτηριακός, Κουμπές, Μινώταυρος, Ποσειδώνας Τσικαλαριών, κ.α..