Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

To 4o Διαδραστικό Εργαστήριο του έργου “Varcities- Horizon 2020”: Στις 7/11 στο Κ.Α.Μ.

03.11.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 10:11

Το 4ο  διαδραστικό εργαστήριο του έργου Varcities, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της ΕΕ, θα διεξαχθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου-ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι) στις 7 Νοεμβρίου 2022, 18:00 – 20:30.

Στο έργο Varcities συμμετέχουν 23 εταίροι με συντονιστή το Πολυτεχνείο Κρήτης από διάφορες χώρες της Ευρώπης και θα υλοποιηθούν έργα/δράσεις  βασισμένα στη φύση και την ψηφιακή τεχνολογία με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο του 4ου διαδραστικού εργαστηρίου θα γίνει συζήτηση – ανάδραση με τους συμμετέχοντες σχετικά με τις δράσεων, που θα υλοποιηθούν για την πόλη των Χανίων και αφορούν:

  • την κατασκευή ενός καινοτόμου Κινητού Αστικού Καθιστικού Χώρου (Mobile Urban Living Room) για ποικίλες δράσεις, που θα μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους της πόλης, αναβαθμίζοντας τους και ενισχύοντας τη σχέση των πολιτών με τη φύση,  και
  • την αναβάθμιση των Κοινόχρηστών Δημοτικών Ποδηλάτων σε  Έξυπνα Ποδήλατα με την ενσωμάτωση αισθητήρων, που καταγράφουν σημαντικά περιβαλλοντικά δεδομένα όπως: συνθήκες μικροκλίματος, ποιότητα αέρα, επίπεδα θορύβου, κ.α.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Είναι σημαντική η συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων που ασχολούνται με θέματα Πολιτισμού - Αθλητισμού, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Περιβάλλοντος, κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Varcities στην ιστοσελίδα www.varcities.eu ή με αποστολή email στο  varcities@chania.gr.   

Διοργάνωση: 

Δήμος Χανίων

Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Πολυτεχνείο Κρήτης

Cyclopolis - Συστήματα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων