Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Νέες, εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις 70 χλμ. στον Δήμο Χανίων - Με υπογραφή του Δημάρχου, Π. Σημανδηράκη, ακόμα 4 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου

01.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:24

Με νέες ασφαλτοστρώσεις, συνολικού μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων και έμφαση στο κέντρο των Χανίων, συνεχίζονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις του Δήμου Χανίων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, το οποίο σε πολλά σημεία έχει υποστεί ζημιές είτε από κακοκαιρίες προηγούμενων χρόνων είτε λόγω παλαιότητας.

Συγκεκριμένα, με τη σύμβαση, που υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 1/6/2023, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με τον ανάδοχο εργολάβο ακόμα μια μεγάλη εργολαβία ξεκινά για επισκευές και συντηρήσεις υποδομών του Δήμου Χανίων, με προϋπολογισμό, που προσεγγίζει τα 4.000.000 ευρώ.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Ευθυμίου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισε: «Σήμερα με πολλή μεγάλη χαρά υπογράφουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη σύμβαση ασφαλτοστρώσεων,  που έχει υπογραφεί ποτέ στον Δήμο Χανίων. Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ νέων ασφαλτοστρώσεων έρχονται να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το οδικό δίκτυο, το οποίο έχει επιβαρυνθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, κλείνοντας την πρώτη μεγάλη εργολαβία ύψους 4.5000.000, συνεχίζουμε αμέσως, χωρίς καμία διακοπή, το μεγάλο πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων. Με τα 4.000.000 αυτά και με έμφαση αυτή τη φορά στη Δημοτική Ενότητα Χανίων απαντάμε σε όλα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας καθημερινά».

Όπως επεσήμανε ο κ. Σημανδηράκης «οι ασφαλτοστρώσεις αυτές  θα ξεκινήσουν αμέσως και μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, χάρη στην προσπάθεια των οποίων «όχι μόνο πραγματοποιούνται όλες αυτές οι παρεμβάσεις, αλλά και αξιοποιούνται οι διαθέσιμοι πόροι, αποτυπώνονται και ιεραρχούνται οι ανάγκες των πολιτών».  

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, επεσήμανε: «Σε συνέχεια της προηγούμενης σύμβασης, που αφορούσε στις περιαστικές περιοχές, με μεγάλη χαρά σήμερα υπογράφουμε μια ακόμα τεράστια σύμβαση, ύψους 4.000.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων και εντάσσεται στην προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε το κεντρικό οδικό δίκτυο, το οποίο είχε μείνει στάσιμο για πολλά χρόνια. Με το νέο αυτό έργο, συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση, ασφαλτοστρώνοντας κεντρικούς δρόμους μέσα στα Χανιά, φροντίζοντας κάθε παρέμβαση να έχει ολιστικό χαρακτήρα. Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του έργου υπολογίζεται στους 24 μήνες, ωστόσο σκοπός μας είναι να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον χρόνο και παράλληλα ξεκινάμε μελέτες για την επόμενη μεγάλη εργολαβία».

Επισημαίνεται ότι η σχετική μελέτη συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και αφορά σε εργασίες συντήρησης οδοστρωμάτων οδών στον Δήμο Χανίων και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου, Χανίων, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Ελ. Βενιζέλου και Σούδας ενώ όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων τις επόμενες μέρες θα υπογραφούν δυο ακόμα μεγάλες συμβάσεις, που θα αφορούν στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων και σε παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία σε όλες τις περιαστικές περιοχές. 

Τέλος, η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ιδίους πόρους και εισφορές σχεδίου πόλεως.