Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ξεκινάει το έργο ανάπλασης της οδού Μονή Γωνιάς από τον Δήμο Χανίων - Υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης

02.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:21

Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Μονής Γωνιάς στη Νέα Χώρα, με μέριμνα του Δήμου Χανίων, όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου με την ανάδοχο εταιρία. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών του Δήμου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή, με διαπλάτυνση πεζοδρομίων, αντικατάσταση και υπογειοποίηση των δικτύων και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, καθιστικών και αστικού εξοπλισμού. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί νέος ποδηλατόδρομος, ενώ υπάρχει μέριμνα για νέες φυτεύσεις καθ΄ όλο το μήκος της οδού σε πάρκα τσέπης, ενώ θα οριοθετηθούν και θέσεις στάθμευσης.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, επισημαίνοντας ότι αυτή προωθεί μια σημαντική ανάπλαση, που περίμενε η πόλη για χρόνια. «Έρχεται σε συνέχεια των πολύ μεγάλων έργων, που έχουμε ήδη ξεκινήσει στον Δήμο Χανίων και που το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν και θα αναβαθμίσουν σημαντικά τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης μας», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης, παρατηρώντας ότι πρόκειται για μία οδό εξαιρετικά υποβαθμισμένη, δύσκολα προσπελάσιμη, χωρίς φωτισμό, πεζοδρόμια, όπου δημιουργούνταν τεράστια προβλήματα, τόσο στους κατοίκους όσο και στους διερχόμενους.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων το έργο εκτελείται χωρίς να επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου Χανίων και τους δημότες, καθώς ολόκληρη η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο. Επίσης, ο κ. Σημανδηράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Καλογριδάκη.

«Η εποχή των μεγάλων έργων έχει ξεκινήσει στην πόλη των Χανίων, καθώς θα ξεκινήσει άλλο ένα σημαντικό έργο, που αφορά στην ανάπλαση της Μονής Γωνιάς, μεταξύ των οδών Κισάμου και Σελίνου», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καλογριδάκης, αναφερόμενος στην υφιστάμενη άσχημη κατάσταση της οδού. «Σε χρόνο-ρεκόρ η Τεχνική Υπηρεσία κατάφερε να εκπονήσει τις μελέτες, να λάβει τις εγκρίσεις αλλά και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Στις τεχνικές παραμέτρους του έργου αναφέρθηκε από την πλευρά της η Επιστημονική Συνεργάτις του Δημάρχου Χανίων, Μαρίνα Μιχαηλίδου, πραγματοποιώντας σύντομη παρουσίαση, ενώ ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργος Ευθυμίου τόνισε τη διαβεβαίωση του εργολάβου, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

 Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ συνολικά. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του προσεγγίζει τους 12 μήνες, ωστόσο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τους θερινούς μήνες.