Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Αυτοψία Δημάρχου Χανίων στο εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς – Σημανδηράκης: «Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες - Τον Σεπτέμβριο τοποθετείται η νέα στέγη»

03.08.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:44

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με πυρετώδεις ρυθμούς, επιθεώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε επίσκεψή του εντός του εργοταξίου της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιώργος Ευθυμίου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Έργων και επιβλέψεων, Ιουλία Μαθιοπούλου.

Ο κ. Σημανδηράκης περιηγήθηκε στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς, όπου όπως ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του έργου, έχει ολοκληρωθεί η στατική ενίσχυση στις κολώνες και με γοργούς ρυθμούς προχωράει η θεμελίωση του κτιρίου. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται χωρίς καμία διακοπή όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σήμερα υπάρχουν τρία διαφορετικά συνεργεία που εργάζονται εντός της Δημοτικής Αγοράς, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν έπειτα από τις νέες έρευνες της Αρχαιολογίας. Ταυτόχρονα, από τη μεριά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, έχουν γίνει άμεσα όλες οι απαραίτητες μελέτες και οι επικαιροποιήσεις τους, που ζήτησε το Υπουργείο Πολιτισμού, έχουν αποσταλεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε την θετική έγκριση για να προχωρήσουμε και στο κομμάτι ενίσχυσης της στατικότητας, με τις εργασίες παράλληλα να γίνονται κανονικά». Παράλληλα ο κ. Σημανδηράκης γνωστοποίησε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση της νέας στέγης στο κτίριο (…) Είναι ένα πιστό αντίγραφο της στέγης που είχε τοποθετηθεί στην πρώτη ανέγερση της Δημοτικής Αγοράς, το 1913, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι μετά την καθυστέρηση που προκάλεσε η νέα μελέτη που απαίτησε το Υπουργείου Πολιτισμού, τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού το 2024. «Ευθύνη του Δήμου Χανίων, είναι να γίνει η ποιοτικότερη αποκατάσταση των δύο μνημείων: του τείχους (υπόγεια) και της Δημοτικής Αγοράς (υπέργεια), με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν τη λειτουργία και την ασφάλεια του μνημείου για τα επόμενα 100 χρόνια», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε πως έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους καταστηματάρχες το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι εξέφρασαν τη δικαιολογημένη αγωνία τους, όπως σημείωσε, για την ολοκλήρωση του έργου.