Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Δύο χρόνια Παραδοσιακή Στράτα από τον Δήμο Χανίων - Κοσμοσυρροή στην Υπερ-Στράτα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

04.10.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:23

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και παρουσία εκπροσώπων από διάφορους φορείς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 3/10/2023 η μεγάλη γιορτή του Δήμου Χανίων για τον τουρισμό, στην πλατεία Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023.

Συνδυάζοντας την προβολή της κρητικής παράδοσης και της γαστρονομίας, που αποτελούν δύο από τα ισχυρότερα σημεία του τουριστικού αγαθού των Χανίων, ο Δήμος Χανίων παρέθεσε παραδοσιακό κρητικό γεύμα με εδέσματα και προϊόντα του τόπου μας στην πλατεία Κατεχάκη.

Την εκδήλωση συμπλήρωσαν όλοι οι Σύλλογοι, που συμμετείχαν στην Παραδοσιακή Στράτα 2023, οι οποίοι, ξεκινώντας από το Ναυτικό Μουσείο, διέσχισαν με μουσικές και ριζίτικα τραγούδια το Ενετικό Λιμάνι και κατέληξαν στην Πλατεία Κατεχάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, βράβευσε όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους για την εθελοντική ανταπόκρισή τους και προσφορά στην Παραδοσιακή Στράτα.

Βραβεύτηκαν οι:

Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης», Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Γηγενής», Παραδοσιακός Σύλλογος «Τα Σφακιά», Μουσικοχορευτικός Όμιλος Χανίων «Αροδαμός», Παραδοσιακός Σύλλογος «Το Μετερίζι», Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρδακίου «Η Σκλόκα», Παραδοσιακός Σύλλογος «Σταυραετοί», Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Το Αντάμωμα», Καλλιτεχνικός Σύλλογος Χανίων «Κρητικές Μαδάρες», Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, Λύκειο Ελληνίδων Χανίων, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Καγιαλές», Χανιώτικο Μουσικό Εργαστήρι «Ζάλος», ΑΧΣ «Dale Paso», Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδο».