Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Χανίων ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

05.04.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:29

Σύσκεψη φορέων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, υπό τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, όπου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης και Πολεοδομίας, Νίκος Χαζιράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης  Κοτσιφάκης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και φορείς της επιχειρηματικότητας των Χανίων και δραστηριοποιούμενοι στον τουρισμό.

Η σύσκεψη περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα που προκύπτουν, αλλά και τον καλύτερο συντονισμό των φορέων, με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και την αυξημένη κίνηση που προκύπτει, για την ασφάλεια και τη διατήρηση της ισορροπίας τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η καλύτερη επίβλεψη και επιτήρηση του ωραρίου τροφοδοσίας αλλά και συλλογικά των καταστημάτων, ο τακτικός έλεγχος για τις θέσεις στάθμευσης των μονίμων κατοίκων που καταλαμβάνονται αλλά και το κομμάτι εκτέλεσης των εργασιών που δημιουργούν επιπλέον όχληση ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες αλλά και το φαινόμενο της επαιτείας στην παλιά πόλη των Χανίων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, «έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό και μία συνεννόηση σε σχέση με την εντατικοποίηση των ελέγχων από μεριά της Αστυνομίας, της Τροχαίας αλλά και του Λιμεναρχείου. Μία πιο αυστηρή επιτήρηση του ωραρίου στο κομμάτι της τροφοδοσίας και έναν μεγαλύτερο έλεγχο στο κομμάτι της στάθμευσης των μονίμων κατοίκων. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι η υποστελέχωση η οποία αντιμετωπίζει ο δήμος είναι κάτι κοινό για το σύνολο του δημοσίου. Υποστελέχωση που υπάρχει και στα σώματα ασφαλείας τους δεν τους επιτρέπει δυστυχώς να μπορέσουν να εκτελέσουν τον έλεγχο που απαιτείται, δεδομένου του αριθμό των επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων της περιοχής».