Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Επιστολή συμπαράστασης του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη προς τον ομότιμό του, Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης. Ε. Ιμάμογλου για τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία & Συρία

09.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:06

Επιστολή συμπαράστασης προς τον τουρκικό λαό με αφορμή τη βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε έπειτα από τους σεισμούς στην Τουρκία αλλά και τη Συρία, απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων στην επιστολή του, ανέφερε μεταξύ άλλων, τη συμπαράσταση του στα χιλιάδες θύματα του σεισμού, στις οικογένειες των θυμάτων και τους εγκλωβισμένους τονίζοντας πως: «Ο λαός των Χανίων, στέκεται με αλληλεγγύη στον λαό της Τουρκίας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη ανακοινώσει ανοιχτό κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια, που θα σταλεί στην Τουρκία και τη Συρία. Στο πνεύμα του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, παρακολουθούμε με συντριβή την καταστροφή και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο».

Αποδέκτης της επιστολής ήταν ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε στον Δήμαρχο Χανίων με ευχαριστήρια επιστολή, αναφέροντας μεταξύ άλλων «εκτιμούμε πολύ το μήνυμα συμπαράστασης σας, ειδικά αυτές τις ώρες που θρηνούμε τον χαμό των συνανθρώπων μας. Για μια ακόμα φορά, μας υπενθυμίζεται ότι η ανθρωπότητα πρέπει να σταθεί ενωμένη και ότι ο κόσμος μας χρειάζεται ειρήνη και σύμπνοια, τώρα περισσότερο από ποτέ».

Μάλιστα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, Χανιώτες πολίτες καταφθάνουν στις αποθήκες του Δήμου Χανίων στη Ρεγγίνα (Κύπρου 10), προσφέροντας υλικό που θα συνδράμει τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στο Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40, που ιδρύθηκε πριν έναν χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, με Πρόεδρο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, με τον τελευταίο να μεταβιβάζει την Προεδρία στον Δήμο Αθηναίων.

Στόχος του Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40, είναι το κοινό όραμα για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή με τη δέσμευση των συμμετεχόντων για αλληλεγγύη, ειρήνη και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων.

1

Φωτογραφία του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη με τον Δήμαρχο Κων/πολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, από την πρόσφατη Σύνοδο του Δικτύου Β40, στην Αθήνα τον Ιανουάριο 2023.