Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

«Explore Chania»: Παρουσιάζεται η νέα διαδημοτική εφαρμογή για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου της Π.Ε. Χανίων

09.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:23

Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου: «ExploreChania: Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων».

Πρόκειται για μία πλατφόρμα παρουσίασης του τουριστικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος των επτά (7) Δήμων της Π.Ε. Χανίων και μια εφαρμογή κινητών συσκευών (Android - iOS), όπου οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) το οποίο αξιοποιείται και δημιουργεί αφορμές για διάλογο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στα σημεία ενδιαφέροντος των Χανίων.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και ώρα 12:00, στον χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης» (Πλατεία Κατεχάκη, Ενετικό Λιμάνι, Χανιά). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, καθώς και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης (ΕΥΔ ΕΠ Κρήτη), Μαρία Κασωτάκη. Παράλληλα, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του έργου και των ψηφιακών εργαλείων από τη Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων, Σεβαστή Πολυχρονάκη.

Στόχος του έργου είναι να αναδείξει τα αξιόλογα και πολυάριθμα ιστορικά, πολιτιστικά και φυσικά μνημεία-τοπόσημα εντός του αστικού ιστού της πόλης και να διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών σε προορισμούς Χανίων με θεματική συνοχή, εύκολα προσπελάσιμους και αναγνωρίσιμους. Παράλληλα προβάλλει την τοπική ιστορία και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης και γνώσης για την πολιτιστική, ιστορική και φυσική ταυτότητας της πόλης.

1

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δικαιούχους τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (ΕΦ.Α.) και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).