Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων – Απόψε με τα «Χανιώτικα Ζάλα»

11.07.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 10:36

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της «Παραδοσιακής Στράτας» του Δήμου Χανίων, αναβιώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων με τη συμμετοχή 18 Συλλόγων από τον Νομό Χανίων και ενός από την Αυστραλία (Σίδνεϋ).

Απόψε, Τρίτη 10/07/2023 το απόγευμα, σειρά έχει το Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι «Ζάλος» που θα παρουσιάσει τα «Χανιώτικα Ζάλα».

Η παραδοσιακή Στράτα με τα «Χανιώτικα Ζάλα», θα ξεκινήσει, όπως κάθε Τρίτη, από το Νεώριο Μόρο με σημείο κατάληξης της Στράτας, την πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου (οδός Χάληδων), στις 21:00.

Έχοντας αποκομίσει την εμπειρία του 2022, παρουσιάζουμε φέτος τον 2ο κύκλο αναβίωσης του δρώμενου, της Παραδοσιακής Στράτας, τιμώντας τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, μεταφέροντας τις αξίες, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον έναν θεσμό για τα Χανιά. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων και τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία την υπηρετούν, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στους κάτοικους της πόλης μας και στους επισκέπτες.

Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών θα περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα”, και θα καταλήγουν στην πλατεία Μητρόπολης στις 21:00. Εκεί θα εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα - δρώμενο που θα ‘χει ετοιμάσει ο εκάστοτε συμμετέχων Σύλλογος και το κοινό θα μπορεί να χορέψει και να τραγουδήσει σε μια μεγάλη παρέα!

1