Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

"Οι Φρουροί Της Σούδας": Εγκαινιάζεται η έκθεση του Δήμου Χανίων στον Κούλε της αρχαίας Απτέρας – Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

01.11.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:04

Μια έκθεση για τα τρία κάστρα που δεσπόζουν στον κόλπο της Σούδας αλλά και για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής στο πέρασμα του χρόνου, παρουσιάζεται στον εσωτερικό χώρο του Κούλε της Απτέρας.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 ο Δήμος Χανίων γιορτάζει τη λήξη της θερινής περιόδου στον Κούλε του Σούμπαση (στα Άπτερα) και εγκαινιάζει την έκθεση αρχειακού υλικού με τίτλο “Οι Φρουροί της Σούδας”.

Με αφορμή την επαναλειτουργία του μνημείου του Κούλε στην αρχαία Απτέρα, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ περιήγηση στην έκθεση και παράλληλες δράσεις:

11:00 - Περιήγηση στην έκθεση "Οι Φρουροί Της Σούδας"

Έκθεση για τα κάστρα που δεσπόζουν στον κόλπο της Σούδας, μέσα από σπάνιους χάρτες, γκραβούρες, ιστορικές φωτογραφίες και πληροφορίες από την πολύτιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, αλλά και επιλεγμένα αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων.

Επιμέλεια: Έλια Κουμή

12:00 - "Κυριακή πρωί με Παραμύθια"

Αφηγήσεις ιστοριών για μικρούς και μεγάλους από τον αγαπημένο μας παραμυθά, Νικόλα Μπλαζάκη.

Συνοδεύει μουσικά η Ελευθερία Μπλαζάκη.

Με έναν άκρως δημιουργικό και πολύτιμο καλλιτεχνικά τρόπο, δίνεται η δυνατότητα επίσκεψής του Κούλε από το κοινό, καθώς τα τελευταία δυο χρόνια με ευθύνη των συνεργείων του Δήμου Χανίων, το Φρούριο έχει αποκατασταθεί και οι βασικές λειτουργίες του έχουν εκκινήσει εκ νέου.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες λειτουργίας του μνημείου, κάθε Σαββατοκύριακο,  10:00 – 14:00.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη Σούδα, την πλούσια ιστορία της και κάποια από τα νεότερα μνημεία της.ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια: Έλια Κουμή

Σχεδιασμός: Νίκος Κοσμαδάκης / The design bar

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

ΧΡΗΣΙΜΑ

Οθωμανικό Φρούριο “Κούλες” Απτέρας

Ημέρες λειτουργίας: κάθε Σάββατο και Κυριακή

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις επικοινωνήστε με το 2821034200 ή το info@chania-culture.gr