Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

«Γίνε αιρετός για μία ημέρα»: Μια εβδομάδα γεμάτη με καθήκοντα Δημάρχου & Αντιδημάρχων Χανίων για παιδιά ΑμεΑ

11.12.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:49

Με τον Μανούσο Ξ., μαθητή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8/12/2023, η δράση «Γίνε αιρετός για μία ημέρα», στο πλαίσιο της δέσμης δράσεων, που διοργανώθηκαν από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Χανίων, Συλλόγους και Σωματεία ΑμεΑ, έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά με αναπηρία να γίνουν αιρετοί για μία ημέρα και να συνεργαστούν με  τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και τους Αντιδημάρχους, Ελένη Ζερβουδάκη, Γιάννη Νικηφοράκη και Αντώνη Βαρδάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Παναγιώτη Β., επεσήμανε: «Έχω τη μεγάλη χαρά να έχω σήμερα έναν πολύτιμο βοηθό, τον Παναγιώτη. Θέλουμε να εντάξουμε όσο γίνεται παραπάνω αυτά τα παιδιά στην καθημερινότητά μας αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, που θα κάνουν τη δική τους καθημερινότητα πιο ανθρώπινη. Περνώντας την ημέρα μας μαζί διαπιστώνουμε ότι απλά, σημαντικά ή αδιάφορα ζητήματα για εμάς, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των παιδιών».

Τα παιδιά, που συμμετείχαν, φοιτούν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Χανίων και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων (Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από μια «εργάσιμη ημέρα» του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Χανίων, λαμβάνοντας μέρος στην καθημερινότητα και τις αρμοδιότητές τους, πάντα με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.