Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Χιλιάδες επισκέπτες στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου στις εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

12.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:14

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, «άνοιξε» στο κοινό το πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το Σάββατο 10/06/2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και δράσεων ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με φορείς, υπηρεσίες, οργανώσεις και πολίτες, αλλά και το μοίρασμα 10.000 λουλουδιών (γιασεμί και βουκαμβίλια) σε μικρούς και μεγάλους που παρευρέθηκαν, οι Χανιώτες πήραν μια γεύση από τον νέο δημόσιο χώρο στο πρ. Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, που απέκτησε έπειτα από χρόνια διεκδικήσεων ο Δήμος Χανίων και που φιλοδοξεί να μετατρέψει σε ένα τεράστιο και σύγχρονο αστικό πάρκο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε ευχαριστήρια δήλωσή του τονίζει: «Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης και συγκεκριμένα στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, των Τμημάτων & Υπηρεσιών του Δήμου Χανιών που συνέβαλαν στη διοργάνωση της γιορτής, τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Χανίων και τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ), τη Δημοτική Επιχείρηση Πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ Α.Ε., το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, την ομάδα Ecogenia, τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τον Ερυθρό Σταυρό Χανίων, το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Σχολείο Δάσους, το Παράρτημα Χανίων του Λυκείου Ελληνίδων, το Varcities (Horizon 2020), τη ΓΑΙΑ, το Daedalus Academy, τους Καθ' ωδών, τον Σύλλογο Ορίζοντα και την εθελοντική ομάδα «Άλλος Άνθρωπος», οι οποίοι οργάνωσαν πολλές παράλληλες δράσεις και δραστηριότητες, με αρκετές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά το 1ο και το 4ο Οικολογικό Νηπιαγωγείο Μουρνιών, το 2ο Οικολογικό Νηπιαγωγείο Χανίων, το 12ο Νηπιαγωγείο Χανίων, το 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων, το Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Νεροκούρου, το 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων, το Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, με τις πλούσιες και υπέροχες δημιουργίες τους.

Για τις ποδηλατικές διαδρομές τους ποδηλατικούς συλλόγους Τάλως ANEK LINES και τον Α.Ο. Κύδων, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τη διάθεση ποδηλάτων, τους Αθλητικούς Συλλόγους: τμήμα Special Olympics N.O. Xανίων Bocce SO, ΟΑ Χανίων Μπάσκετ 3οn3, ΝΑΟ Σούδας Κωπηλασία και Βόλεϊ, ΑΠΣΝΚ ΑΝΕΜΟΣ Μπάντμιντον και Βόλεϊ, Αθλητικό Σύλλογο Πετάνγκ Χανίων, τη σχολή Αυτοάμυνας Krav Maga Maleh.

Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή των Γαλακτοπωλείον «Άσπρο-Μαύρο» που προσέφερε παγωτά σε μικρούς και μεγάλους, της Εταιρείας Σαμαριά για την προσφορά νερού, του Dj Χάρη Παντελάκη για τις μουσικές επιλογές, του Μανώλη Χαραλαμπάκη για τη λήψη με drone, του PHOTOBOOTHAKI, του Ζαχαροπλαστείου «Μοντέρνο», του ακροβάτη Freddy και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων.

Κάθε ένας με τη δική του συνεισφορά, αποδείξαμε ότι το Πάρκο Μαρκοπούλου θα είναι ένα μέρος που όχι απλά χωράει όλα τα Χανιά αλλά και που τα ενώνει!»