Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Με μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή εγκαινιάστηκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων στο Πυθάρι

12.12.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:57

Εγκαινιάστηκε και επίσημα ο νέος, υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Πυθάρι, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Πυθαρίου που ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, λειτουργεί ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς και έχει εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας υλικά, καθώς και ειδικό εξοπλισμό συγκεκριμένων προδιαγραφών που προβλέπεται συγκεκριμένα για φιλοξενία βρεφών και νηπίων.

Τα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιου Βαλυράκη, των Αντιδημάρχων Μιχάλη Καλογριδάκη, Στέλιου Μιχαηλάκη, Ελένης Ζερβουδάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Γηροκομείου, Γιάννη Σημαντηράκη, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αρωνίου, Μαρίας Στρατουδάκη, της Προϊσταμένη Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, Ειρήνη Τζιράκη, της διευθύντριας και του προσωπικού του νέου βρεφονηπιακού σταθμού, αλλά και πλήθους γονέων και παιδιών, που εξυπηρετεί ο νέος σταθμός.

Στον συγκεκριμένο Σταθμό, φιλοξενούνται συνολικά 49 παιδιά προσχολικής ηλικίας, και συγκεκριμένα ένα τμήμα 25 νηπίων και δυο τμήματα βρεφών, που αποτελούνται από 12 βρέφη το καθένα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό- πρότυπο που καλύπτει σημαντικό μέρος των αναγκών της περιοχής του Ακρωτηρίου, φιλοξενώντας 49 παιδιά. Στόχος μας ήταν, είναι κα θα είναι να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός σταθμών στα Χανιά και στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε να κινούμαστε».

Μετά τα εγκαίνια, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους πλούσια εδέσματα και χριστουγεννιάτικα γλυκά, που προετοίμασε το προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού.