Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γ. Μανωλικάκη για καταγγελίες εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

13.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:37

Στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι για «κακές εργασιακές συνθήκες, εργασιακό εκφοβισμό και τοξικό εργασιακό περιβάλλον» στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.).

Ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε θεσμικά τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, για την εμπιστευτική επιστολή που δέχθηκε από τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. του Νομού Χανίων, στις 27 Ιανουαρίου 2023. Μεταξύ άλλων εργασιακών θεμάτων που αφορούν στην Επιχείρηση του Δήμου Χανίων, στην επιστολή οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «κακό εργασιακό κλίμα που επικρατεί στην υπηρεσία και δημιουργεί μεγάλη δυσχέρεια των εργαζομένων σε καθημερινή βάση», αλλά και «απαξιωτική και αυταρχική συμπεριφορά της Προέδρου απέναντι στο προσωπικό», καθώς και περιστατικό «κατάχρησης εξουσίας», που έχουν ως «συνέπεια την παραπληροφόρηση, τον εργασιακό εκφοβισμό και την καχυποψία μεταξύ των συναδέλφων», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Μάλιστα, η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. των Ο.Τ.Α. Νομού Χανίων, που όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, αποτέλεσε τον ουσιαστικό λόγο που ζητήθηκε η παραίτηση της Προέδρου του Δ.Σ. της Επιχείρησης, καταλήγει και εστιάζει στον «εργασιακό εκφοβισμό» μεταξύ των εργαζομένων, «που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και ο οποίος, δεν αντιμετωπίζεται από πλευράς της Προέδρου. Σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι υποτιμούν, κατηγορούν και ασκούν σκληρή κριτική σε συναδέλφους τους με αποτέλεσμα την απομόνωση συγκεκριμένων ατόμων και την πρόκληση έντονης ψυχολογικής πίεσης σε βάρους τους», όπως σημειώνουν στην επιστολή τους.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κ. Μανωλικάκης, σημείωσε πως τα παραπάνω καταγγελλόμενα, αποτελούν σημαντικά θεσμικά παραπτώματα και υπάρχει ανάλογη διαδικασία που θα εκκινηθεί για τη διερεύνησή τους. Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε τη βούλησή του να αναλάβει ο ίδιος την Προεδρία του Δ.Σ. της Επιχείρησης, «για την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης, την επαναφορά του κλίματος εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους και την εύρυθμη λειτουργίας της Επιχείρησης».

Επιστολή (εδώ) του Σωματείου Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. των Ο.Τ.Α. Νομού Χανίων, σχετικά με το θέμα

1