Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ολοκληρωτική αναβάθμιση σε 10 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων- Με υπογραφή του Δημάρχου Χανίων ξεκινούν άμεσα εργασίες ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ

14.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:38

Ακόμα μια σημαντική σύμβαση για μαζικές, ολιστικές παρεμβάσεις επισκευής και συντήρησης σε 5 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης και Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Ι. Βαρδάκης, ο Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου, Νίκος Βλαζάκης καθώς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γ. Ευθυμίου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, προϋπολογισμού 1.200.000,01 €, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνολικά 10 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων, που στεγάζονται σε 5 σχολικά συγκροτήματα.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες είναι τα εξής:

1.       9ο Δημοτικό Σχολείο και 9ο Νηπιαγωγείο, περιοχή Χαλέπας

2.       13ο Δημοτικό Σχολείο και 13ο Νηπιαγωγείο, Χανιά περιοχή Αμπεριάς

3.       14ο Δημοτικό Σχολείο και 14ο Νηπιαγωγείο, περιοχή Νέας Χώρας

4.       15ο Δημοτικό Σχολείο και 15ο Νηπιαγωγείο, περιοχή Αγίου Ιωάννη

5.       Δημοτικό Περιβολίων και Νηπιαγωγείο Περιβολίων, Περιβόλια

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τα Χανιά έχουν περάσει στην περίοδο των μεγάλων έργων «όπου έμφαση δίνεται σε οτιδήποτε απασχολεί τους πολίτες εδώ και χρόνια, με προτεραιότητα, φυσικά τα σχολεία μας. 1.200.000,01 € έρχονται να συμπληρώσουν εργασίες και εκτεταμένες ανακατασκευές σε 10 σχολεία του Δήμου μας με σκοπό να προσφέρουμε ασφαλή και λειτουργικά σχολεία στους μαθητές. Με τη σύμβαση που υπογράψαμε πριν λίγες εβδομάδες, ύψους 2.500.000 ευρώ και με τη σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα με ξεχωριστή χαρά, συγκεντρώνεται ένα πολύ σημαντικό ποσό που διατίθεται για τη σχολική στέγη και απαντά στις αγωνίες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Προχωράμε σταθερά στον στόχο μας που δεν είναι άλλος απ’ το να προσφέρουμε στους μαθητές ένα καλύτερο, πιο ασφαλές και προσβάσιμο μαθησιακό περιβάλλον, με πόρους που δεν επιβαρύνουν τους πολίτες».

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων, τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 12.000.000 ευρώ έχουν διατεθεί αποκλειστικά για τα σχολεία, βελτιώνοντας την κτιριακή υποδομή των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, υπογράμμισε πως: «Οι συντηρήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών και προτεραιότητα θα δοθεί στα σχολεία που αντιμετωπίζουν χρόνια κτιριακά προβλήματα κυρίως λόγω παλαιότητας, όπως το 9ο Δημοτικό, που βρίσκεται στη Χαλέπα».

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε επισκευές, συντηρήσεις, ανακατασκευές των χώρων υγιεινής, αντικαταστάσεις κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού, αντικατάσταση των δαπέδων κα.

Ξεχωριστή μέριμνα θα δοθεί στη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους και τη δημιουργία τουαλετών ατόμων ΑΜΕΑ στις παραπάνω σχολικές μονάδες.