Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Με σημαντικές δράσεις και τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ο Δήμος Χανίων

14.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:18

Με σύνθημα «Δώσε αίμα, δώσε αιμοπετάλια. Μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», τη συνδρομή της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Νοσοκομείου Χανίων, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Χανίων αλλά και μεγάλη συμμετοχή από εθελοντές αιμοδότες, τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, σήμερα 14/06/2023, στο Δημαρχείο Χανίων.

Συγκεκριμένα, ήδη από την Παρασκευή 9 Ιουνίου, μαθητές από το 3ο, 6ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, συναντήθηκαν στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων και κατάφεραν μέσα από ένα όμορφο δρώμενο να σχηματίσουν τη σταγόνα της αιμοδοσίας, με την εικαστική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Φίσερ και να τραγουδήσουν τη «σταγόνα της ζωής», δημιουργώντας ένα μοναδικό στιγμιότυπο και στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού.

Παράλληλα, από νωρίς σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών, όπου έστειλαν και αυτοί το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς και τίμησαν με τη σειρά τους τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Σε μήνυμά του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με αφορμή τη σημερινή μέρα, υπογράμμισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι εδώ, στα Χανιά, γιατί μέσα από τις προσπάθειες των εθελοντών αιμοδοτών και κυρίως του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», καταγράφουμε ένα υψηλό ποσοστό σε εθελοντές αιμοδότες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να μπορέσουμε τελικά να καλύψουμε τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες τόσο σε αίμα όσο και σε πλάσμα και σε παράγωγα αίματος. Όλες οι δράσεις που συμμετέχει κάθε χρόνο ο Δήμος Χανίων συνοδεύονται από τη θερμή παράκληση όλοι οι πολίτες να εγγραφούν στα μητρώα των εθελοντών, να δώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και να συνεισφέρουν βοηθώντας τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Aιμοδοτών Νομού Χανίων ο “Άγιος Ιωάννης”, Δέσποινα Ροδουσάκη τόνισε πως: «Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες σήμερα για την προσφορά τους και θέλουμε να τονίσουμε ότι οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Θέλουμε τακτικούς αιμοδότες και να μην ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που κάνουν συχνές μεταγγίσεις αίματος».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία μυελού των οστών.