Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Αλληλέγγυα τα Χανιά – Συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 35 παλέτες υλικού για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας

15.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:29

Περισσότερες από 35 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στις αποθήκες του Δήμου Χανίων στην Ρεγγίνα, από συμπολίτες μας που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας με κάθε τρόπο στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Δήμος Χανίων, από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια για τα χιλιάδες θύματα των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία.

Η αποστολή του υλικού που συγκεντρώθηκε θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Κρήτης, ώστε το συγκεντρωμένο υλικό να φτάσει στα χέρια των πληγέντων και να ανακουφίσει τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στον δρόμο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε πως: «ακόμα μια φορά τα Χανιά έδειξαν την αλληλεγγύη τους, συγκεντρώνοντας σε χρόνο ρεκόρ μια μεγάλη ποσότητα υλικού που αυτή τη στιγμή είναι καθοδόν και ευχόμαστε ολόψυχα να ανακουφίσει τους πληγέντες των σεισμών, στην Τουρκία και τη Συρία. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλους εκείνους που επλήγησαν, που θρηνούν και που ακόμα περιμένουν ένα θαύμα, να μην χάσουν την ελπίδα τους. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε: «Τα Χανιά δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο τους απέναντι στην τεράστια αυτή καταστροφή με την ευχή να μπορέσουν να βρουν τη δύναμη να διαχειριστούν τον πόνο της απώλειας και της καταστροφής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε Χανιώτισσα και Χανιώτη που από την πρώτη στιγμή έτρεξαν να συνδράμουν τους συμπολίτες μας που υποφέρουν».