Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Καταδίκη του Δήμου Χανίων για πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης πολίτη σε υπάλληλο της Καθαριότητας – Τσουπάκης: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέτει σε κίνδυνο εργαζόμενους»

15.02.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:18

Ο Δήμος Χανίων εκφράζει την καταδίκη του για ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες από πολίτη προς υπάλληλο του Δήμου Χανίων, ο οποίος βρισκόταν εν ώρα εργασίας.

Συγκεκριμένα, χθες στην οδό Καραϊσκάκη, έπειτα από διαπίστωση παράβασης σε πολίτη που εγκατέλειπε ογκώδες αντικείμενο σε κάδους απορριμμάτων, επόπτης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, τον ενημέρωσε σχετικά με το παράπτωμά του, εξηγώντας του και τη σωστή διαδικασία για τη αποκομιδή τέτοιων αντικειμένων. Κατά τη διαδικασία που η Επόπτης βεβαίωνε την παράβαση, ο πολίτης επιτέθηκε φραστικά με ύβρεις και απειλές, αλλά και σωματικά στην υπάλληλο, επιχειρώντας παράλληλα να της αποσπάσει την κινητή συσκευή που κρατούσε.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης καταδικάζοντας την απαράδεκτη πράξη βίας, υπογράμμισε: «Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιτίθεται με οποιονδήποτε τρόπο και να παρενοχλεί εργαζόμενους των υπηρεσιών μας. Καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο τους υπαλλήλους, ειδικά την ώρα που εκτελούν το καθήκον τους. Η Υπηρεσία Καθαριότητας ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία τα τελευταία δύο χρόνια για την περισυλλογή των ογκωδών και επισημαίνεται πως ο συγκεκριμένος πολίτης, δεν είχε επικοινωνήσει ποτέ για την αποκομιδή του αντικειμένου που επιχείρησε να παρατήσει στο σημείο».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσουπάκης, για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία και θα ακολουθήσουν όλα τα απαραίτητα, νομικά βήματα για την προστασία της υπαλλήλου του Δήμου Χανίων.

Υπενθυμίζεται, ότι όποιος πολίτης επιθυμεί να απορρίψει κάποιο ογκώδες αντικείμενο, μπορεί να καλεί τηλεφωνικά στο 28213 41777 και να ενημερώνεται για τα είδη που συλλέγονται, τις ημέρες και τις ώρες της αποκομιδής, ανάλογα με την περιοχή που τον εξυπηρετεί.