Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Εγκαινιάστηκε το νέο, υπερσύγχρονο ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων στο Ακρωτήρι

18.09.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:58

Με περισσότερα από 200 ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ και παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, την Παρασκευή στο Πυθάρι Ακρωτηρίου.

Τον Δήμαρχο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο βουλευτής Χανίων, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Ακρωτηρίου, Στέλιος Μιχαηλάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Κολογριδάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τον Δήμο Χανίων και τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., καθώς και πλήθος κόσμου.

Το νέο ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων φιλοξενείται στη δυτική πτέρυγα του παλιού Δημαρχείου Ακρωτηρίου, του οποίου οι χώροι έχουν ανακαινισθεί, εκσυγχρονιστεί και προσαρμοστεί για να υποδεχθούν άτομα της τρίτης ηλικίας.

Συγκεκριμένα, το νέο ΚΑΠΗ πέρα από ευρύχωρους εξωτερικούς χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη γυμναστική των μελών, διαθέτει κουζίνα, χώρο φυσικοθεραπείας και άνετους χώρους αναψυχής ενώ είναι απόλυτα προσβάσιμο σε όλους.

Ο Δήμαρχος Χανίων απευθυνόμενος σε όλους τους παρευρισκόμενους έκανε λόγο για ένα αίτημα που ικανοποιήθηκε ενώ ευχήθηκε στα μέλη των ΚΑΠΗ να χαρούν τον νέο, σύγχρονο και ανανεωμένο χώρο που θα προσδώσει ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο στην καθημερινότητα τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, ενώ παρότρυνε για ακόμα μια φορά τα μέλη των ΚΑΠΗ να συμμετέχουν στις πολλές και καθημερινές δραστηριότητες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης στην ομιλία του ανέφερε πως το νέο ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου αποτελεί επιστέγασμα πολλών και επίμονων προσπαθειών, τόσο από την πλευρά της διοίκησης, όσο και των υπηρεσιακών και η δημιουργία του θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ακρωτηρίου.