Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Την Τρίτη 20/06 η επίσημη Τελετή Έναρξης του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

19.06.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:32

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 21:00 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Τελετή Εγκαινίων του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, υπό την A.E., την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη και των βασικών συντελεστών του Φεστιβάλ, στην κεντρική αίθουσα του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης».

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεματικών συζητήσεων, παρουσιάσεων, σεμιναρίων, αλλά και συναυλίες, προβολές και θεατρικά αναλόγια γύρω από το κεντρικό του θέμα, «Ατομικές και συλλογικές ταυτότητες: Αυτοπροσδιορισμός στον σύγχρονο κόσμο», o Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζουν το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων που θα διεξαχθεί από την Τρίτη 20 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023.

Το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων καλωσορίζει τους αναγνώστες, τους συγγραφείς και τους επισκέπτες του μέσα από ένα ζωηρό βίντεο από την πόλη των Χανίων:

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων ΕΔΩ: https://www.chaniabookfestival.gr/programma/

 

 

=============

Ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από την Τρίτη 20 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου), στην Πύλη Sabbionara, στο Γιαλί Τζαμί, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος», στον Δημοτικό Κήπο Χανίων και στο Φρούριο Φιρκά, με τη σύμπραξη πολιτιστικών οργανισμών και φορέων (Ελληνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ-Λογοτεχνία εν Αθήναις, Ινστιτούτο Θερβάντες, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Chaniartoon-International Comic & Animation Festival, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, Μουσείο Σχολικής Ζωής, Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων), καθώς και βιβλιοπωλείων της πόλης (Koukoubook, Librairie, Μυθολογία, Το Τρενάκι, Comixadiko).

 

 

Στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων συμμετέχουν περισσότεροι από 100 ομιλητές -συγγραφείς από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Βοσνία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Νικαράγουα, την Κούβα, εκδότες, ακαδημαϊκοί, μεταφραστές-, σε περισσότερες από 60 θεματικές συζητήσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, ειδικές εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολές και θεατρικά αναλόγια γύρω από βιβλία σύγχρονης ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου, από τις εκδόσεις Gutenberg, Opera, Ασίνη, Βακχικόν, Διόπτρα, Έναστρον, Έρεισμα, Εστία, Εύμαρος, Ίκαρος, Ιωλκός, Καρμάνωρ, Καστανιώτης, Κείμενα, Μεταίχμιο, Μετρονόμος, Μίνωας, Νεφέλη, Νήσος, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Παπαζήσης, Πατάκης, Περισπωμένη, Πόλις, Ποταμός, Πυξίδα της Πόλης, Ραδάμανθυς, Σταμούλη, Στερέωμα, Χανιώτικα Νέα, Ψυχογιός κ.ά.

 

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: www.chaniabookfestival.gr

 

Το Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ ή αντιγράφοντας τη διεύθυνση: https://www.chaniabookfestival.gr/press_releases/  

 

και στους επίσημους λογαριασμούς του Φεστιβάλ στα Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/chaniabookfestival/ 

Instagram: https://www.instagram.com/chaniabookfestival/

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@chaniabookfestival

Twitter: https://twitter.com/ChaniaBookFest

YouTube: https://www.youtube.com/@chaniabookfestival